Welke instanties moet je op de hoogte brengen als je gaat verhuizen?

Het contract tekenen is niet het enige dat bij een nieuwe kamer komt kijken. Een verhuizing brengt een hele hoop geregel met zich mee. Naast het inpakken van al je spullen en het bedenken van hoe je je nieuwe plekje gaat inrichten, moeten er ook minder leuke dingen gebeuren. Je moet er namelijk voor zorgen dat instanties op de hoogte zijn van jouw verhuizing.

1. Je oude huisbaas (eventueel)

Woon je al op kamers en ga je naar een nieuwe kamer? Zorg dan dat je op tijd je huur opzegt bij je huisbaas. De opzegtermijn van je kamer kan je vinden in je contract. Wanneer je dit niet op tijd doet, zit je aan dubbele huur vast en dat is natuurlijk zonde van het geld.

2. De gemeente

Je moet je inschrijven op je nieuwe adres bij de gemeente. Doe dit uiterlijk vijf dagen na je verhuizing (online en met je DigID), maar eerder kan natuurlijk ook. 

3. DUO

Ben je voor september 2015 begonnen met studeren en heb je nog recht op een basisbeurs? Geef dan aan DUO door als je op kamers bent gaan wonen – en ook als je bent verhuisd. Dit is namelijk noodzakelijk om je uitwonende beurs te krijgen. 

studeren-bureaubvmeid

4. De bank

5. Je huisarts

6. Je tandarts

7. Je  werkgever

8. Je hogeschool/universiteit

9. Abonnementen 

Zorg dat je krant of tijdschrift op het goede adres wordt bezorgd!

10. Je verzekering

11. Je mobiele provider

12. Je accounts bij webshops

Gooi je vaak een hoop kleren in het online winkelmandje  van H&M en gebruik je daarvoor een account? Pas dan je gegevens aan, zodat je bestelling niet verkeerd wordt bezorgd.

Bonustip: check je post

Ga na van welke instanties je de afgelopen jaren allemaal post hebt ontvangen. Waarschijnlijk zijn dit er een hele hoop. Het is even een karweitje om overal je nieuwe adres door te geven, maar je wil ook niet dat je straks belangrijke post misloopt.