Checklist: spullen die je nodig hebt als je op kamers gaat

Ja, het is zo ver! Je hebt een kamer gevonden en gaat binnenkort verhuizen. Nadat je alles rondom de verhuizing geregeld hebt, is het tijd om een lijst te gaan maken met spullen die je nodig hebt. Zo heb je een handig overzicht wat je al in huis hebt, wat je bij vrienden of familie bij elkaar kan sprokkelen en wat je nog moet kopen. We helpen je een eind op weg. 

Je eigen kamer

✓ Een bed en matras: misschien wel het belangrijkste. Neem je eigen bed van thuis mee of ga je op zoek naar een nieuwe? 
Dekbed
Kussen
Dekbedovertrek en kussenslopen
Molton/hoeslaken 
Een kast. Voor kleding, boeken, rommel...
Een bureau. Wanneer de grootte van je kamer het toelaat, kan het zeker fijn zijn om een bureau in je kamer te hebben. Tip: koop een tafel die fungeert als bureau en eettafel tegelijk. Zo kan je eraan studeren én uitgebreid samen eten met vrienden.  
Stoel(en) (of: een stoel en een paar krukjes)
Gordijnen. Misschien kun je deze wel overnemen van de student die voor jou in de kamer zat.
Gezellige spullen. Met enkel een bed, kast en bureau in je kamer voel jij je natuurlijk nog helemaal niet thuis. Daar zijn kaarsen, foto’s en persoonlijke spullen voor nodig.      

etendrinken-koken

Keuken

Grote kans dat in het huis waar jij terecht komt vrijwel alles al aanwezig is in de keuken. Maar het kan ook zijn dat het huisgenootje dat weggaat en voor wie jij in de plaats komt, nou net de halve keuken bezit. Overleg met je nieuwe roomies wat er nog nodig is. Misschien heeft je moeder nog een ovenschaal over, gebruikt je oma haar tosti-ijzer niet meer en komt je buurman met een pannenset aanzetten. 

Het kan ook zijn dat er in het huis waar jij terecht komt nog helemaal geen keukenspullen aanwezig zijn, of dat iedereen zijn eigen spullen gebruikt. Dan heb je in eerste instantie een hoop spullen nodig. Schrik niet, het lijkt veel maar het meeste is voor een zacht prijsje te scoren.

✓ Borden
✓ (wijn)glazen
✓ Bestek
✓ Mokken
✓ Schaaltjes/bakjes
✓ Pannen: minimaal een ‘normale’ pan om bijvoorbeeld pasta of aardappelen in te koken en een koekenpan
✓ Vergiet
✓ Ovenschaal
✓ Snijplank
✓ Messen: aardappelschilmesje en een groter mes om groente te snijden
✓ Onderzetters (eventueel)
✓ Spatels

Keukenspullen waar je in eerste instantie niet meteen aan denkt (lees: sta je daar met een fles wijn met een kurk).
✓ Kurkentrekker
✓ Blikopener
✓ Knoflookpers (eventueel)
✓ Kaasschaaf
✓ Maatbeker
✓ Plastic bakjes (voor overgebleven eten)

Apparaten

✓ Koffiezetapparaat
✓ Waterkoker
✓ Broodrooster/tosti-ijzer
✓ Staafmixer

Overig

Sommige studentenhuizen hebben een gemeenschappelijke woonkamer. Ook hier zullen al veel spullen aanwezig zijn, maar je kan natuurlijk altijd wat inbrengen. Ontbreekt er nog sfeerlicht en wil jij jouw lievelingslamp van thuis graag meenemen? Bingo. 

✓ Handdoeken. Zorg voor een opvallend kleurtje of patroon, zodat jouw handdoeken te onderscheiden zijn van die van de rest. 
✓ Theedoeken
✓ Vaatdoeken✓ Prullenbak 
✓ Emmer 
✓ Wasmand 
✓  Bedlampje