Verenigingen

In Utrecht heb je veel keuze wanneer het op verenigingen aankomt. Je kunt kiezen voor een sportvereniging, een gezelligheidsvereniging of een combinatie tussen die twee.

Daarnaast zijn er ook verenigingen met een religieuze achtergrond. Houd er rekening mee dat er vaak aardig wat tijd in een vereniging gaat zitten, maar dat je er natuurlijk nieuwe vriendschappen en ervaringen voor terug krijgt.

Tijdens de introductieweek van Utrecht krijg je de kans om bij de verenigingen te kijken en eventueel lid te worden. Veel studenten kiezen er ook voor om in hun tweede studiejaar ergens lid te worden, zodat ze in het eerste jaar hun Propedeuse of bindend studieadvies kunnen halen.

Gezelligheidsverenigingen

Gezelligheidsverenigingen zijn in Utrecht erg populair. Besluit je daarom om je tijdens de introductieweek ergens in te schrijven, zorg er dan voor dat je dat zo snel mogelijk doet. Vol is namelijk vol. 

De grootste, gemengde gezelligheidsvereniging in Utrecht is C.S. Veritas. De vereniging telt ongeveer 1700 leden. Na de ontgroening van ongeveer twee weken, vorm je een jaarclub van om en nabij tien mensen. 

Studenten Corps/Vereniging 

Utrecht is de enige stad waarbij je ook lid kunt worden van een ongemengde vereniging. Voor de mannen is er het Utrechtsch Studenten Corps (USC), voor de vrouwen de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereniging (UVSV). Beide traditionele verenigingen kennen een kennismakingsperiode van ongeveer twee weken.

Unitas S.R. behoort ook tot een van de grotere verenigingen van de stad. Ook hierbij geldt: schrijf je zo snel mogelijk in, want de vereniging zit snel vol.

studentenvereniging_urecht_corps_2810

Sportverenigingen

Dit zijn er echt te veel om op te noemen, daarom hebben we alle sporten onder één pagina gezet! Zie sporten in het menu of klik op de button!

Religieuze verenigingen

Wil je je graag aansluiten bij een studentenvereniging met mensen die dezelfde religieuze achtergrond hebben als jijzelf? Dan kun je lid worden bij de christelijke verenigingen De Navigators Studentenvereniging Utrecht (N.S.U.) of bij S.S.R.-N.U.

Scholen
kamer
Uitgaan
eten