Uitgaan

Als je kiest voor een studentenleven in Utrecht hoef je in ieder geval nooit meer te klagen dat je je verveelt op een saaie woensdagavond. Het maakt niet uit welke dag het van de week is, in Utrecht is altijd feest.

Je kunt er letterlijk iedere dag van de week uitgaan. De meeste kroegjes en discotheken zijn op loopafstand van elkaar, op de Neude, het Janskerkhof en aan de Nobelstraat bijvoorbeeld. 

Kroegen

Feestcafé de Kneus

De meeste studenten zullen bij café De Kneus aan de Nobelstraat hun avond eerder eindigen dan beginnnen. Het is een echt studentencafé waar na twaalf uur feestmuziek wordt gedraaid. Vooral studenten die lid zijn bij studentenverenigingen zul je hier vinden.

Kijk dus niet raar op als je studenten in onesies en andere verkleedkleren ziet lopen, die komen gewoon net van een ander feestje af. Neem voor dit café wel een studentenkaart mee, anders kom je niet binnen.
Nobelstraat 303

’T Neutje

Bij studentencafé ‘t Neutje aan de Neude beginnen veel studenten hun avondje uit. Het is een klein bruin café waar je veel speciaalbiertjes kunt drinken. Om twaalf uur wordt het terras opgeruimd, maar kun je binnen doorfeesten tot de kleine uurtjes.
Neude 30

Café Jaloezie

Een paar kroegen naast café De Kneus, vind je de Jaloezie, of zoals veel studenten het noemen: J’Lo. Ja, net zoals de Amerikaanse zangeres dus. Befaamd in de Jaloezie is het theepotje, een echte theepot vol sterke drank waar je shotglaasjes bij krijgt. Zorg bij de J’Lo wel dat je een studentenkaart bij je hebt, anders kom je niet binnen. 
Nobelstraat 243

Het Pakhuis

Op het Janskerkhof vind je het Pakhuis. Een bruin eetcafé, maar onder studenten vooral bekend als danscafé. Hier dans je vooral op hitjes en muziek waarmee je lekker mee kunt zingen.
Janskerkhof 21

Bison Bowling
Bekend onder studenten is de bowlingbaan Bison Bowling in het centrum van Utrecht. ’s Avonds kun je discobowlen en bij een strike op het juiste moment mag je aan het rad draaien: dat betekent gratis shotjes, bier of bittergarnituur!

Mariaplaats 13

Café De Beurs

Aan de rand van de Neude vind je café De Beurs. Zomers kun je er tot twaalf uur op het terras zitten, daarna gaat binnen de muziek aan en kun je dansen op heerlijke hitjes.
Neude 37-39

Chupitos

Marshmallows roosteren op de bar, een shotje dat smaakt naar pepernoot: bij Chupitos is niets gek genoeg. Voor de echte shotjes moet je bij Chupitos zijn, tegenover de Neude. 
Loeff Berchmakerstraat 10

Clubs

Woolloomooloo
De Woolloomooloo oftewel de Woo is een studentendiscotheek aan het Janskerkhof. Zonder studentenkaart kom je daarom ook niet binnen. De discotheek is verbonden aan het Utrechtsch Studenten Corps en daarom zijn er vaak feesten van die vereniging.

Eens in de maand is er op maandag een openbaar feest van de vrouwelijke studentenvereniging. Doordeweeks kun je na de vele leuke kroegjes in Utrecht altijd nog terecht in de Woo voor een dansje.
Janskerkhof 14

studentenvereniging_urecht_corps_2805

Tivoli

Kleinschalige concerten of grote feesten vind je in het nieuwe Tivoli Vredenburg. Het Singlefeestje, een feest waarbij oude hitjes gedraaid worden, is populair onder studenten. Ook technoliefhebbers komen prima aan hun trekken bij Tivoli. 
Vredenburgkade 11

Basis

Echte house-liefhebbers kunnen terecht bij club Basis aan de Oudegracht. De club aan de werf van de Oudegracht heeft een industriele look en goed geluid, wat zorgt voor een ‘underground’ gevoel.
Oudegracht aan de Werf 97

Winkel van Sinkel

De Winkel van Sinkel aan de Oudegracht is overdag een restaurant, maar ’s avonds een club. Je kunt er niet iedere avond zomaar binnenlopen, je hebt wel een kaartje voor het betreffende feest nodig. 
Oudegracht 158

winkel_van_sinkel_utrecht_2775

Poema

Iedere dinsdagavond is er ‘student night’ bij club Poema aan de Drieharingstraat in het centrum van Utrecht. Bij club Poema ga je voordat je naar binnen gaat geen trap op, maar af. De club is namelijk in een kelder. Technodansers kunnen voor goede feestjes ook terecht bij club Poema.
Drieharingstraat 22

eten
Vergeningen
kamer
OV-info