Sporten

Neem een willekeurige sport in je hoofd en het is bijna honderd procent zeker dat je die in Utrecht kunt beoefenen. Aan sportverenigingen kom je namelijk niets tekort in de Domstad.

Via Universiteit of Hogeschool

Wil je met studenten samen sporten en rekening houden met je portemonnee? Dan is sporten bij sportcentrum Olympos je beste optie. Op de Uithof vind je de grote sportaccomodatie waar je onder andere kunt tennissen, hockeyen, volleyballen, dansen, zwemmen, klimmen en ga zo maar door.

Voor dertig euro kun je een pas aanschaffen waarmee je meerdere sporten kunt doen. Voor sommige sporten, zoals hockey en tennis, moet je naast het aanschaffen van de sportpas ook lid worden van de sportvereniging. Het kost je dan ietsje meer, maar het blijven studentenprijzen. Let op: bij sommige sporten is een lange wachtlijst, probeer je dus zo snel mogelijk in te schrijven.

voetbal pixabay jarmoluk 1024

Studentensportverenigingen

In Utrecht vind je daarnaast veel studentensportverenigingen. Zeilen kun je bij Histos, roeien bij Orca en Triton, surfen en boarden bij Spin en hockeyen kun je bij USHC. Voor sommige verenigingen geldt een loting, in bijna alle gevallen geldt dat er meer aanmeldingen zijn dan plekken. Schrijf je dus zo snel mogelijk in!

Sportverenigingen

Sporten kan natuurlijk ook bij de reguliere sportverenigingen. Bij veel sportverenigingen zijn er studententeams waarbij je je aan kunt sluiten. Bij Kampong zijn bijvoorbeeld meerdere studenten voetbal- en hockeyteams. Nadeel daarvan is dat je vaak ook het reguliere sporttarief betaald. Soms kun je studentenkorting krijgen, maar je betaalt alsnog meer dan bij een echte studentensportvereniging.

mensen-fitness 1024

Sportscholen

Sportscholen zijn er genoeg in Utrecht. Natuurlijk kun je je aansluiten bij de grote ketens Fit For Free of Basic Fit, maar er zijn ook een aantal Utrechtse sportscholen. Veel studenten die in de binnenstad wonen, sporten bijvoorbeeld bij TrainMore aan de Drift op het Janskerkhof. Hier sport je als student voor ongeveer twintig euro per maand. 

Voordeel aan de grote ketens is dat je doordeweeks in Utrecht kunt sporten en wellicht in het weekend ook bij je ouders als daar ook een zelfde sportschool zit. 

Hardlopen

Ga je helemaal voor budgetproof? Dan kun je natuurlijk altijd gaan hardlopen. Een rondje langs de singels is een bekend Utrechts fenomeen. Naast het grootste deel van de singel ligt een verhard pad waar geen auto’s en fietsers mogen komen. Perfect voor hardlopers. Een heel rondje is ongeveer 6,5 kilometer.

Scholen
Vergeningen
Wijken
Uitgaan