Praktische zaken regelen

Gemeentezaken

Als je verhuist naar Utrecht, is het belangrijk je zo snel mogelijk bij de gemeente in te schrijven. Dat kan door naar het gemeentehuis te gaan, maar je kunt het ook via internet doorgeven. Het gemeentehuis vind je aan de Jaarbeurszijde van het station. Je dient dan van tevoren wel even een afspraak te maken met de afdeling Burgerzaken. 

Fiets weg

In een grote stad kan het wel eens gebeuren dat je fiets niet meer op de plek staat waar je hem achter had gelaten. Dikke kans dat deze dan gestolen is, maar in Utrecht worden door de gemeente ook erg veel fietsen weggehaald als ze op een plek staan waar dat niet mag.

Check in ieder geval even op de site verlorenofgevonden.nl of je fiets tussen de lijst geruimde fietsen staat. Staat hij daar tussen, dan kun je hem ophalen bij het fietsendepot aan de Kanaalstraat. Voor twee tientjes kun je je fiets dan weer mee naar huis nemen.

fietsen_utrecht_2666

Huisarts en tandarts

Het is verstandig om zo snel mogelijk een nieuwe huis- en tandarts te zoeken in Utrecht als je er gaat wonen. Bij een huisartsenpraktijk kun je vaak gewoon binnenlopen en een formulier invullen om je er in te schrijven.

Geef dan ook meteen het adres van je oude huisarts door, dan kunnen je gegevens overgezet worden. Voor een nieuwe tandarts kun je het beste van te voren even een praktijk bellen, omdat tandartsen niet altijd plek hebben voor nieuwe patiënten. Zonde als je er voor niets naartoe fietst. 

kamer
OV-info
Wijken
Sportenn