Ov-info

Fijn aan Utrecht is natuurlijk dat het centraal in ons land ligt en daarom vaak goed bereikbaar is. Nadeel is echter dat wanneer het fout gaat in Utrecht, de kans groot is dat het op vele plekken in Nederland foute boel is. Ben je van plan om de eerste periode van je studententijd bij je ouders te blijven wonen en reizen met het openbaar vervoer voor lief te nemen, dan zijn hier een aantal tips voor je.

Binnenstad

Zit jouw Universiteit of Hogeschool in de binnenstad? Bofkont! Dan zul jij niet veel hinder ondervinden vanaf het centraal station, want er rijden enorm veel bussen naar het centrum. Binnen vijf minuten sta je al op het Janskerkhof of de Neude. 


Uithof

In Utrecht is de gemeente al een tijd druk bezig met het aanleggen van de zogenaamde Uithoflijn. Het is de bedoeling dat er vanaf 2020 een tram vanuit het centraal station rechtstreeks naar de Uithof zal rijden. Grote kans dat jij al voor 2020 in Utrecht gaat studeren, dus je zult het nog even moeten doen met de bus.

Utrecht_003

Bus

Moet jij voor je colleges naar de Uithof? De meeste studenten nemen in dat geval lijn 12. Een lange bus die ongeveer iedere vijf minuten vanaf het centraal station vertrekt. Rondom de spitstijden, de tijden dat de meeste studenten naar college gaan, is de bus vaak erg druk.

Houd er rekening mee dat je vaak moet staan en dat je evenwichtsorgaan daarbij flink op de proef wordt gesteld. Met lijn 12 doe je er ongeveer 15 minuten over om bij de Uithof te komen. 

Woon je in het centrum en heb je geen zin om te fietsen? Dan kun je lijn 28 nemen. Die rijdt ongeveer iedere tien minuten vanuit het centrum naar de Uithof. De bus doet er ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten over. 

Vanuit Overvecht en Kanaleneiland rijden er ook bussen rechtstreeks naar de Uithof. Die rijden wel iets minder vaak per uur.

Fiets

Geen zin om iedere keer in een volgepropte bus te staan? Veel studenten hebben een fiets op het station staan in Utrecht. Vanaf het station is het ongeveer twintig tot vijfentwintig minuten fietsen naar de Uithof. 

kamer
Studeerplekken
eten
Uitgaan