Wonen en studeren in Utrecht

Er wordt weleens gezegd dat Utrecht meer een dorp dan een stad is, maar Utrecht is eigenlijk gewoon precies goed; niet zo groot als Amsterdam, maar zeker ook niet te klein. Kenmerkend voor Utrecht zijn natuurlijk de ruim 112 meter hoge Domtoren en de mooie grachten mét werfkelders.

De Domstad heeft een compact centrum waar genoeg te beleven is, maar dat nog steeds overzichtelijk is. Sla zomaar een random straatje in en kom terecht in een verscholen hofje, historisch steegje of vind een leuk cafeetje.

De vele leuke winkeltjes, koffietentjes en de prachtige Oudegracht dragen ook bij aan de gezellige, maar knusse sfeer in deze stad. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat BBC Travel Utrecht in de top 5 ‘happiest places to live’ heeft geplaatst…

Onder studenten is Utrecht een populaire keuze. Dankzij de centrale ligging in het land heeft Utrecht ook het drukste treinstation van Nederland en is de stad goed te bereiken.

Op een dinsdagavond tot vroeg in de morgen uitgaan is absoluut geen probleem, maar ook voor winkelen of koffiedrinken op een brakke zondag zit je hier goed. Van plan om in Utrecht te gaan studeren? Op deze pagina's lees je alles wat je moet weten!

 
Scholen
kamer
Wijken
eten
OV-info
Sportenn
Studeerplekken
Vergeningen
Uitgaan
Zaken regelen
Stufi van studenten.net
studeertips