Wijken in Rotterdam – waar wil je wonen?

Zo’n megastad als Rotterdam vergt misschien wat extra uitleg. Wij helpen graag om erachter te komen welke wijken van Rotterdam nu het leukste zijn en in welke wijken je liever niet wil wonen.  

Stadsdriehoek

Als je hier een kamer weet te bemachtigen dan mag je jezelf als een heel gelukkig mens noemen. In de stadsdriehoek van Rotterdam, het centrum, liggen de huurprijzen namelijk erg hoog en is het aanbod minimaal. Je zult je hier nooit vervelen, want je woont in de buurt van allerlei leuke restaurants, clubs en ben je binnen no time in de Koopgoot, het winkelgebied van Rotterdam. Verscholen achter alle drukte van de binnenstad vind je gezellige straten als de Pannekoekstraat en de Meent. 

Rotterdam Noord

Als je aan de andere kant van het centraal station komt, sta je in Rotterdam Noord. Hier vind je veel studentenhuizen, gezellige cafés en kun je de lekkerste pizza’s van de stad eten bij Angelo Betti. Stappen kun je doen bij Bird. Met de fiets of de tram ben je zo in het centrum. 

mensen-alleendenken

Museumkwartier 

Wonen in het Museumkwartier zal je culturele leven goed doen, in dit gebied vind je meest prachtige musea zoals de Kunsthal en Boijmans Van Beuningen. Ook staan de meeste gebouwen van de Hogeschool van Rotterdam op een steenworp afstand. Als klap op de vuurpijl woon je ook nog eens dichtbij de Witte de Withstraat, waar je veel leuke winkels en cafés kunt vinden.

Kralingen 

Samen met Rotterdam Oost is Kralingen een populair gebied onder studenten. De Universiteit en het grootste gebouw van de Hogeschool van Rotterdam staan hier vlakbij. De Oostzeedijk is speciaal ingericht voor studenten, je kunt hier goedkope daghappen scoren en de meeste cafés hebben geregeld happy hours! Zo val je tenminste niet tien keer van je fiets op de weg terug naar huis.  

Rotterdam West 

Rotterdam is de stad van de vele culturen en dat kun je goed zien aan de westkant van de stad. De meest uiteenlopende culturen komen hier samen, fantastisch om tussen te wonen. Je kunt hier de meest maffe groenten op de kop tikken en de huurprijzen liggen ook een stuk lager. 

Kop van Zuid

Aan de andere kant van het grote water (de maas), ligt de Kop van Zuid. Hier vind je de grotere restaurants zoals Hotel New York en Las Palmas. Ook vind je hier Katendrecht, op dit moment één van de meest hippe gebieden van Rotterdam, met fantastische vernieuwende pop-uprestaurants. Helaas moet je wel die reusachtige Erasmusbrug beklimmen als je naar het centrum wil. Ga je naar een feest in de Maassilo? Dan heb jij geluk, dat ligt nu een paar fietstrappen van je huis. Ook mooi meegenomen: de huurprijzen liggen hier vaak lager dan gemiddeld. 

Vind jouw bijbaan in Rotterdam