Universiteit & hogescholen

Rotterdam is niet alleen een enorme werkstad, het is ook een populaire studentenstad! Je vindt er een universiteit en meerdere hogescholen. Je kunt voor bijna elke studierichting wel in de havenstad terecht, maar er is vooral een groot aanbod aan kunst- en cultuurstudies.  

Erasmus Universiteit 

Ongeveer 23.000 studenten volgen een studie aan deze universiteit. Dit is dan ook meteen de grootste universiteit van Rotterdam. De EUR biedt 30 bacheloropleidingen aan, van geschiedenis tot recht en bestuurskunde. Uiteraard kun je hier ook terecht voor masteropleidingen.

Erasmus Universiteit

Hogeschool Rotterdam 

Met een aanbod van meer dan 80 opleidingen is de Hogeschool van Rotterdam de grootste hogeschool van de stad. Met de vijftien locaties verspreid door het hele land zit er vast wel een studierichting voor jou tussen. Er worden opleidingen aangeboden op het gebied van economie, gedrag en maatschappij, gezondheidszorg, media & ICT, onderwijs (lerarenopleidingen) en techniek. Er is zelfs een speciale afdeling helemaal gericht op kunst, de Willem de Kooning Academie. 

studeren-klaslokaal

Inholland 

De tweede hogeschool van Rotterdam is Inholland. Op deze vestiging van Inholland vind je opleidingen in de domeinen business, finance & law, creative business, gezondheid sport en welzijn en de pabo.

Codarts Academie

Wil je liever geen reguliere studie en ben je een gepassioneerd danser of wil je een carrière als professioneel circusartiest (echt waar), ga dan eens kijken bij Codarts: de internationale hogeschool voor de kunsten.

Liever kleinschaliger? 

Heb je het niet zo met grote instellingen en overvolle klassen en ben je geïnteresseerd in toerisme of de evenementenbranche? Dan kun je kijken naar scholen zoals het EuroCollege of Hogeschool Tio. Houd er wel rekening mee dat je een goed gevulde spaarrekening moet hebben of je ouders moet vragen meer te gaan werken (hebben ze vast voor je over). Het collegegeld voor privéscholen ligt flink hoger dan reguliere onderwijs!