Uitgaan in Rotterdam

Ontsnappen van het zware studentenleven dat doe je natuurlijk in het weekend. Met je vrienden bier en wijn inslaan om vervolgens de stad in te gaan om nog meer te drinken. Rotterdam heeft genoeg plekken waar je je vrienden mee naar toe kunt nemen om ze een echte Rotterdamse dansavond te geven. 

Annabel

Op deze spiksplinternieuwe plek midden in het centrum kun je dansen tijdens de bekende clubavonden als Niko en Discoflamingo, maar ook naar een concert van je lievelingsband gaan. Deze club en poppodium was al voor de officiële opening niet meer te missen uit het Rotterdamse straatbeeld. Samen met de omliggende tenten BAR, Biergarten en technoparadijs het Transportbedrijf wordt dit gezien als het kloppende hart van Rotterdam. 
Schiestraat 20

De Vrienden Live

Voor iedereen die houdt van een typische Hollandse avond is De Vrienden Live the place to be. Op een avond komen alle Nederlandse hits die je maar kunt bedenken wel een keer of twee voorbij en blijft de biertap continu lopen. Vergeet niet het Rotterdamlied uit je hoofd te leren, als je niet wil opvallen. 
Haringvliet 100

Club BED

Zo’n kelder als die van Club BED vind je bijna nergens. Hier komen alle muziekstijlen en de meest uiteenlopende types samen. Van foute r&b tot rap of zweten op reggae, het kan hier allemaal. Even ontkomen aan alle drukte, verhuis dan naar boven waar je in de speciale lounge rustig kunt genieten van een vers bereide cocktail. 
Coolsingel 18

Witte Aap

De plek voor een ongespannen drankje is de bekendste kroeg op de Witte de Withstraat, de witte aap. Het is er ontzettend klein waardoor het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat altijd gezellig druk is. Mocht het er echt te druk zijn om nog te staan, dan kun je ook verplaatsten naar het tegenover gelegen NRC Café, hier hangt overigens wel een iets chiquere sfeer. Of ga naar één van de andere kroegen aan de Witte de Withstraat.
Witte de Withstraat 78

Club Villa Thalia  

Als je zin hebt in foute r&b-muziek, dan moet je zeker naar Villa Thalia gaan. De korte jurkjes vliegen je hier om de oren en je hoeft ook niet raar op te kijken als je een vliegende danseres in schaarse kleding voorbij ziet komen. Het is een drukbezochte club, waardoor je hier tot in de late uurtjes kunt blijven dansen.  
Kruiskade 31

Blender

Er is één plek in Rotterdam waar je de allerbeste cocktails kunt drinken en dat is de Blender. Achter de bar staan hippe mannen met grote baarden die voor je neus de lekkerste mojito’s maken die je ooit hebt gedronken. Op donderdagavond kun je beneden nog dansen op de beste househits.  
Schiedamse Vest 91

Toffler

Voor iedereen die niet houdt van chique gedoe en liever danst op snoeiharde techno. Vlakbij het centraal station, in een oude metrotunnel vind je ‘de tunnel’. Hier kun je ongestoord blijven dansen totdat de zon opkomt.   
Weena-Zuid 33