De beste studeerplekken van Rotterdam

Als je tentamenweek is begonnen, staan je dagen alleen nog maar in het teken van studeren. Helaas vragen je huisgenoten vaak veel te veel aandacht of houd je opeens een grote schoonmaak in je huis. Kom je geen steek verder thuis? Ga er dan eens op uit! 

De Centrale Bibliotheek 

Midden in de stad staat de reusachtige centrale bibliotheek. Overal zijn studieplekken te vinden of grote tafels waar je met je studiegroep aan opdrachten kunt werken. Als je in stilte wil werken, kun je het beste naar de zesde verdieping gaan, hier staan meer dan honderd studietafels met privé-stopcontacten. Nog een groot voordeel is dat er geen gratis wifi is (tenzij je lid bent van de bieb), hierdoor kun je al je aandacht op je studieboeken richten! 
Hoogstraat 110, naast station Blaak

Cafe@home 

Dit gezellige café lijkt alsof het als studieplek gemaakt is. Er is namelijk een café-gedeelte waar een ongedwongen sfeer hangt en waar je dus prima kunt studeren of met je studiegroep kunt brainstormen. Als je liever in alle rust wil studeren, kun je je verplaatsten naar de speciaal ingerichte studieruimte. Ook zijn er overheerlijke én betaalbare tosti’s, vooral de geitenkaas-walnoot-tosti is een echte aanrader. 
Goudsesingel 52, uitstappen bij Oostplein

Universiteitsbibliotheek 

De Erasmus Universiteit van Rotterdam heeft een eigen bibliotheek, waar je ook als niet-Erasmusstudent kunt studeren. Op alle etages zijn studieplekken te vinden en je kunt er gratis gebruik maken van de wifi. Deze plek is ook perfect als je een laatstudeerder bent, de UB is namelijk tot 24.00 uur.
Burgemeester Oudlaan 50, uitstappen bij halte Kralingse Zoom
studeren-lerenmediatheek

NS StationsHuiskamer 

Het centraal station van Rotterdam heeft echt ons hart veroverd. We kijken nog steeds vol bewondering naar de grote zilveren koepel. En met de komst van de StationsHuiskamer is dit volgens sommigen van ons het beste station van ons land. De meeste stationrestaurants zijn gebaseerd op het To-Go concept, de StationsHuiskamer is dat juist niet! De grote vintage tafels en fijne chesterfieldbanken nodigen meteen uit om hier langer te blijven. Overal zijn stopcontacten, er is gratis wifi en een simpele maar fijne menukaart. 
Stationsplein 1, in het centraal station

Bagel Bakery 

Bagels en koffie, wat een verrukkelijke combinatie. Met de mega menukaart van Bagel Bakery duurt het wel even voordat je een keuze hebt gemaakt. Gelukkig zal geen bagel je tegen vallen, de ingrediënten zijn allemaal vers en de bagels worden met liefde bereid. Binnen hangt een ongedwongen sfeer en er komt rustige muziek uit de speakers. Met een beetje geluk word je zelfs gevraagd naar je lievelingsmuziek! 
Schilderstraat 57, uitstappen bij Beurs

NN DE Café

Op nog geen minuut lopen van het Centraal station zit het Douwe Egberts café. Het café heeft enorm veel ruimte en verschillende zitplekken. Je kunt bijvoorbeeld midden in de drukte aan de lange tafel zitten of achterin het café aan het raam. Als je een vergadering hebt of een afspraak, is de glazen vergaderruimte echt perfect! Deze kun je via de Facebookpagina gratis (!) reserveren.
Stationsplein 25, naast het Centraal Station