Hoe blijf je sportief als student in Rotterdam?

Naast al dat studeren en gezellige feestjes als student is het ook belangrijk om fit te blijven! Nu zou je natuurlijk kunnen minderen op de midnight snacks of pizza’s, maar we weten allemaal dat dit niet vol te houden is. Sporten is daarom een goede manier om die zwembandjes te voorkomen of te laten verdwijnen. Rotterdam kent veel studentensportverenigingen die voort komen uit de Erasmus Universiteit. 

Bij de universiteit 

Bij Erasmus sport, het sportcentrum op de campus van de Erasmus Universiteit, kun je voor een laag tarief sporten. Hier vind je 22 actieve studentensportverenigingen op allerlei sportvlakken, van aerobics en zumba tot ruitersport. Er is zelfs een speciaal café waar je kunt bijkomen en een gezonde lunch kunt bestellen. 

Sportscholen 

Rotterdam heeft een hoop verschillende sportscholen waar je altijd terecht kunt, sommige sportscholen zijn zelfs dag en nacht open. Als je liever niet teveel wilt betalen, dan kun je kiezen voor een goedkoop abonnement of naar een sportschool met speciale studentenabonnementen

buiten sporten

Skadi

Roeivereniging Skadi is een van populairste sportverenigingen onder studenten in Rotterdam. In de eerste periode van de lidmaatschap vorm je je boot. Met deze mensen zal je de rest van het jaar trainen en wedstrijden roeien. Het leuke van Skadi is dat je er zelf voor kan kiezen hoe bont je het maakt. Je kan zeer hoog niveau gaan roeien en elke dag trainen of op een laag pitje mee doen.

RSRC

de Rotterdamse Studenten Rugby Club is een studentenrugbyvereniging in Rotterdam. Met de clubkleuren rood-groen verwijzen ze mooi naar Rotterdam (groen-wit) en Kralingen (rood-geel), waar nu ook hun clubhuis de Bear Cave is gevestigd. Nu zal je denken dat dit een club is met alleen maar mannen, maar sinds kort heeft het RSRC naast drie herenteams ook een damesteam.

RSTV Passing Shot

RSTV Passing Shot is dé studententennisvereniging van Rotterdam. De vereniging bestaat nu ongeveer uit 300 leden en organiseert veel activiteiten voor haar leden. Bij deze vereniging zitten tennisspelers van elk niveau; er is dus voor iedere speler genoeg uitdaging te vinden. Naast trainingen en wedstrijden biedt deze vereniging ook veel sociale activiteiten.

RSV Antibarbari

Antibarbari is de studentenvoetbalvereniging van Rotterdam waar op verschillende niveaus gevoetbald kan worden. Ook zijn er zowel mannen- en vrouwenteams, waarvan het eerste dameselftal in de eerste klasse op landelijk niveau speelt. In de zomer wordt er aan toernooien in zowel binnen- als buitenland meegedaan. De voetbalvelden bevinden zich op 5-10 minuten lopen vanaf de EUR, vlakbij woongebouw de Esch.

Naast deze verenigingen biedt Erasmus Sport ook de Erasmus Sport Pas aan waarmee je onbeperkt lessen zoals zumba en spinning kan volgen en kan fitnessen. Daarbij krijg je met deze pas ook vaak korting op de contributie van de sportverenigingen.

De natuur is gratis 

Ga buiten een rondje hardlopen, een stuk fietsen of trek je skates uit de kast. Sporten in de natuur is gratis en ook nog eens goed voor je gezondheid. Het Kralingse Bos, het Vroesenpark of langs de Maas zijn hele fijne plekken voor een sportieve middag.