Kamers in Rotterdam

Een kamer vinden in Rotterdam is dan misschien makkelijker dan in Amsterdam of Utrecht, maar ook in Rotterdam zal het even zoeken zijn. Waarschijnlijk word je juist kieskeuriger als je ziet dat er paleizen van kamers voor nog geen € 300 worden aangeboden. Met deze websites en Facebookgroepen wordt dat vooruitzicht misschien wel werkelijkheid. 

Kamersites

Studentenhuizen die een nieuwe huisgenoot zoeken bieden de kamer vaak aan op sites als Studentenkamers.nl, Kamernet.nl of kamers.nl. Via deze sites moet je meestal een (enthousiaste!) hospiteermail sturen en word je daarna (misschien) uitgenodigd voor een hospiteeravond.  

Voordat je kunt reageren moet je bij veel sites wel een abonnement afsluiten. Liever helemaal geen geld uitgeven? Word dan lid van de Facebookgroepen Find a room(mate) or house in Rotterdam en Zoekt kamer in Rotterdam

mensen-mobielkijkenmeid

Stadswonen Rotterdam

Wil je liever via een officiële manier een kamer huren? Meld je dan aan bij de (studenten)woningcoöperatie Stadswonen (of Woonnet).

Helaas kan het wel even duren voordat je via deze weg een kamer vindt. De meeste kamers worden namelijk verdeeld op basis van inschrijving. Heb je dus plannen om in de toekomst in Rotterdam te studeren, dan kun je je het beste nu al inschrijven. Dit kun je doen vanaf je zeventiende.

Maar ook als je voor kortere tijd een kamer zoekt (bijvoorbeeld als je gaat stage lopen in Rotterdam), kun je een gestoffeerde kamer vinden via Stadswonen. 

Makelaars

Als je zelf weinig tijd hebt om rond te zoeken naar een kamer kun je een makelaar inschakelen. Wel vraagt een makelaar vaak hoge bemiddelingskosten en zijn er vaak inkomenseisen vastgesteld (bijvoorbeeld drie keer de huur). In sommige gevallen kunnen je ouders garant staan, maar zoek dit van tevoren alvast uit. 

Antikraak

Als je helemaal klaar bent met dat hospiteren of gewoon liever een spotgoedkope kamer wil, kun je kiezen voor een antikraak-woning. Dit zijn huizen die op de slooplijst staan, maar nog wel bewoonbaar zijn. Nadeel van antikraak wonen: je kunt er elk moment uit worden gezet! Verenigingen voor antikraak-woningen in Rotterdam zijn: Camelot, Adhoc, Interveste of Alvast.

Via via

Je kunt het beste nog een kamer vinden via vrienden of familieleden. Laat daarom iedereen in je omgeving weten dat jij een kamer zoekt!  
erasmusbrug pixabay wiegerwaardenburg

Grote studentencomplexen

Als je specifieke voorkeuren hebt voor een studentengebouw, dan hebben we hier een paar locaties die je in de gaten moet houden! Bij alle locaties gaan er regelmatig mensen weg en er moeten dan snel weer mensen in, dus het zal niet moeilijk zijn om een plekje te bemachtigen in een van deze complexen!

De Kerk (Goudse Rijweg)
De Kerk, een groot studentenwooncomplex in het centrum van Rotterdam, is ook daadwerkelijk een kerk geweest. In dit gigantische gebouw, waarvan je van voren nog zo gelooft dat het een kerk is, ware het niet voor de brievenbussen, zitten meer dan 450 studentenwoningen. Ook kun je er zaaltjes afhuren om borrels te geven of in te vergaderen. Er zijn zowel een-, twee-, drie- als vierpersoonskamers beschikbaar, en als je mazzel hebt, heb je zelfs je eigen dakterras om op te barbecueën in de zomer!

De Blauwe Molen/Overhoningen
Net achter de mooie Oostzeedijk light aan de Struisenburgdwarsstraat het wooncomplex de Blauwe Model/Overhoningen. Veel Nederlandse en internationale studenten wonen samen in dit complex. Er wonen uitsluitend studenten onder de 25 jaar. De metrohalte Avenue Concordia ligt op slechts twee minuten lopen, en in 4 haltes (6 minuutjes) sta je midden in het centrum. Ook is het erg dicht bij de Erasmus Universiteit.

Achterharingvliet
Op het Achterharingvliet staat een groot studentencomplex, waar je erg veel verenigingsmensen ziet. Er is altijd wel ergens een borrel, en het is er altijd gezellig. Op loopafstand van metro en tramhalte Oostplein, en met de prachtige cafés en restaurants van de Oude Haven op loopafstand, is dit een prima stekkie om je studententijd door te brengen. Alle appartementen zijn voor twee of drie personen, met gedeelde keuken en badkamer. 

(Beeld Erasmusbrug: Pixabay/Wiegerwaardenburg)

 
Rotterdam_SW_Banner_large