Goedkope restaurants in Rotterdam

Als je al de hele week droge pasta pesto weg zit te werken, is het heel begrijpelijk dat je ook weleens iets anders wil eten. Nodig je oude schoolvriendinnen, je familie of je huisgenoten uit voor een etentje buiten de deur. Want in Rotterdam vind je genoeg studentenbudgetproof restaurants waar je fantastisch kunt eten. 

Ketelbinkie

Een vaak gekozen plek voor groepen studenten is Ketelbinkie, waar je uit ruim twintig gerechten kunt kiezen voor € 10. Hoef je je eens geen zorgen te maken om diegene die nooit iets lust. Er staan genoeg tafels en er hangt een ongedwongen sfeer. Het is eten is er niet megafantastisch maar gewoon goed café-eten. 
Otto Reuchlinweg 1162, uitstappen bij metrohalte Wilhelminaplein

Happy Italy

Een bekende studentenplek in Rotterdam is dit Italiaanse restaurant, waar je alle pizza’s en pasta’s hebt die je maar kunt bedenken. Zorg dat je op tijd bent of juist net iets te laat, want tussen zes en zeven staat er altijd een rij, je kunt namelijk niet reserveren. Binnen is het er donker en gezellig druk, de wijn is lekker en het eten is er razendsnel. Zit je al snel vol, schroom dan niet om een doggybag te vragen; dat is hier heel normaal. 
Binnenrotte 102, uitstappen bij Blaak

etendrinken-wijneten

Aloha Bar

Sommige gerechten zullen misschien nét boven de € 10 uitkomen, maar hier moet je echt een keer naartoe. Je eet hier namelijk in een oud zwembad, waar de wildwaterbaan nog steeds te zien is. Er staan allerlei gezonde gerechten op het menu. Na afloop kun je de verzamelde biercalorieën er weer af dansen tijdens de silent disco die elke vrijdag plaatsvindt.  
Maasboulevard 100, uitsappen bij Oostplein

Burgertrut 

Pal naast de reusachtige Markthal, ook een aanrader, vind je dit fijne burgerrestaurant. De inventaris komt regelrecht uit de plaatselijke kringloopwinkel, waardoor het bijna als thuiskomen voelt. Het menu wordt gevuld met verassend veel burgers, van vega tot vegan en echte beefburgers (€ 7), maar je kunt ook voor de vegetarische kapsalon gaan. Vergeet niet te eindigen met een stuk huisgemaakte taart, waarvan je kunt blijven eten. 
Teilingerstraat 126, uitstappen bij Blaak

Ballentent 

Niet te missen in dit rijtje is de Ballentent, waar je volgens de echte Rotterdammers de beste broodjes bal kunt eten. Niet zo’n ballenliefhebber? Geen paniek, er zijn ook pannenkoeken, schnitzels en andere vis- en vleesgerechten. Het is een typisch bruin café, grote kans dus dat je een groep mannen (met bierbuik) luidkeels mee hoort zingen met André Hazes.   
Parkkade, uitstappen bij tramhalte Kievitslaan

De Pasta Kantine 

Kan je wel wat pasta-variatie gebruiken, ga dan eens eten bij De Pasta Kantine. In dit sfeervolle maar toch simpel ingerichte restaurant, met krukken en een zwart-wit geblokte vloer, kun je bijzondere pasta’s bestellen voor een wel heel fijne prijs. De porties zijn verkrijgbaar in groot of klein en samen met een salade meer dan genoeg. De pasta’s worden allemaal vers bereid met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. 
Pannekoekstraat 22A, uitstappen bij Blaak 

Popocatepetl

Komen de pasta en pizza’s echt je neus uit, kies dan voor een Mexicaanse dagschotel bij Popocatepetl. In dit enorm kleurrijke restaurant is het meteen gezellig, je kijkt uit over de oude haven en kunt daarna nog dansen in de naastgelegen cafés. Op maandag tot en met woensdag zijn er dagschotels voor maar € 6,90! 
Spaansepoort 71, uitsappen bij Blaak