Wijken in Leiden

In tegenstelling tot veel andere steden kent Leiden niet heel veel verschillende wijken waar studenten wonen. De meeste zijn gevestigd in het centrum. 

Centrum

Doordat Leiden een relatief kleine stad is, zal je vooral veel tijd in het centrum doorbrengen. De hogeschool staat op het randje van het centrum en ook de meeste universiteitsgebouwen staan in het centrum. Ook de meeste restaurants en cafés bevinden zich in het centrum. Een kamer vinden (LINK) in het centrum ook zeker niet onmogelijk. Veel studenten wonen in het centrum rondom de Haarlemmerstraat, de Breestraat, Noordeinde en het Rapenburg.

Stevenshof

De Stevenshof is een bekende wijk buiten het centrum van Leiden. Toch fiets je in tien minuten naar de stad. In de Stevenshof staan veel flats, wat het minder gezellig maakt dan het centrum van Leiden. Maar mocht je in het centrum niets kunnen vinden, is de Stevenshof een prima plek om naar uit te wijken. 

Leiden steegje

Merenwijk

In de Merenwijk zal je niet veel studenten vinden. Hier staan vooral veel flats waar gezinnen wonen. 

Burgemeesters- en Professorenwijk

Ook in de Burgermeesters- en Professorenwijk vind je meer gezinnen dan studenten. Deze wijk is een van de chiquere wijken in Leiden.

De Kooi

In deze wijk vindt veel criminaliteit plaats, de huizen zijn grotendeels verwaarloosd en er is altijd veel gezeik op straat. Hier wil je niet wonen.

kamerLeiden
Scholen Leiden
Kosten-opkamersLeiden
OV-infoLeiden