Universiteiten en hogeschool in Leiden

Universiteit Leiden

De meest bekende universiteit in Leiden is Universiteit Leiden. Wist je dat dit de oudste Universiteit van Nederland is? Je kan hier kiezen uit zo’n vijftig bacheloropleidingen en tachtig masteropleidingen. Er zijn zeven verschillende faculteiten en wel 43 universitaire locaties, verspreid over de stad. 

De grootste studies aan deze universiteit zijn rechten, international studies en psychologie: deze opleidingen hebben de meeste eerstejaarsstudenten. De universiteit is erg internationaal georiënteerd. Er studeren ongeveer 850 internationale studenten per jaar. 

Webster University

Daarnaast kan je voor een universitaire bachelor of master ook terecht bij Webster University. Deze universiteit is pas sinds 1983 gevestigd in Leiden. De focus ligt bij deze vestiging vooral op management, (internationaal) ondernemerschap, mediacommunicatie, kustgeschiedenis, psychologie en sociale wetenschappen. 

studeren-examensblauwestoel

Hogeschool Leiden

Leiden heeft één hogeschool: Hogeschool Leiden. Deze heeft één locatie, wel zo overzichtelijk. Er studeren zo’n 9.000 studenten aan deze hogeschool. Hier kan je kiezen uit 27 hbo-opleidingen. De populairste zijn toegepaste psychologie, communicatie en hbo-rechten. 

EL CID-Week

De EL CID-week is de introductieweek voor Leidse studenten. Zowel studenten aan de hogeschool als de universiteit zijn hier welkom. In een groepje van vijftien studenten, waaronder een aantal studiegenoten, leer je in een week tijd de stad Leiden kennen. Daarnaast ga je langs alle studentenverenigingen om te kijken of dit wellicht iets voor jou is. Deze week is zeker een aanrader!

StudeerplekkenLeiden
VergeningenLeiden
OV-infoLeiden
kamerLeiden