Uitgaan in Leiden

Leiden kent ontelbaar veel kroegen en clubs, op elk straathoek kun je wel een drankje doen. Maar wat zijn nu de populairste? En waar vind je alle studenten? 

Kroegen

Annie’s
Annie’s is een van de populairste plekken om een drankje te doen en dan met name in de zomer. Daar vind je namelijk een groot terras, OP het water! Een unieke plek in het centrum. Nog een pluspunt: ze hebben hier een groot aanbod aan gin-tonics.  
Hoogstraat 1a

Roebels

In Leiden tel je als student niet mee als je nog nooit een ‘zwevertje’ hebt gedronken. Waar je dat doet? Bij de Roebels! Naast zwevertjes drink je hier nog meer mierzoete drankjes en goedkope shotjes. Zo’n avond wordt het dus. 
Pieterskerk-Choorsteeg 24

Belgisch Biercafé Olivier
De naam verraadt het al: hier kan je oneindig veel biertjes drinken. Maar dat is niet het enige, elke maand wordt het café omgetoverd tot een plek waar tot in de late uurtjes wordt gedanst. Zoek op Facebook naar ‘Dansen bij’ voor de precieze data. 
Hooigracht 23

De Kroeg
Goh, dat je hier drankjes kan doen zal je niet verbazen. De Kroeg zit vlakbij het centraal station, waardoor ook je niet-Leidse vrienden makkelijk langs kunnen hoppen. Een goede plek om je avond te beginnen en daarna door te rollen naar de stad, óf je blijft hangen en waagt een dansje. 
Kort Rapenburg 4

dj

Clubs

Gebr. de Nobel
Meer zin om te dansen dan om alleen een drankje drinken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Gebr. de Nobel bestaat pas net maar is nu al ontzettend populair. Bijna elke avond organiseren ze een feest, maar voor de meeste moet je van te voren wel even een kaartje scoren. 
Marksteeg 8

Next
Elke donderdag, vrijdag en zaterdag kan je hier op de benedenverdieping los op de muziek van de dj’s. Meer zin om aan de bar te hangen? Dit kan op de eerste verdieping! In de Next vind je vrijwel alleen maar studenten.  
Langebrug 6a

Mas y Mas
Ook hier moet je als Leidse student toch echt wel een keer geweest zijn. Je komt gegarandeerd met een schorre stem thuis aangezien je niet ontkomt aan het mee blèren met foute hitjes. Je kan hier dan ook beter niet nuchter heengaan. Je bent gewaarschuwd. 
Hogewoerd 16

Club Hifi
Studentikozer dan dit ga je het niet vinden. Club Hifi is een discotheek voor en door studenten. Elke dinsdag en donderdag kun je hier dansen onder het genot van veel goedkope biertjes. 
Vrouwensteeg 14

eten Leiden
Wijken Leiden
Stufi van Studenten.net
OV-info Leiden