5x de leukste terrasjes in Leiden

Leiden: een klein, maar fijne stad. Bekend om de grachten en gezelligheid. De lente is weer begonnen, dus de terrassen zijn weer uitgestald. Welke terrasjes moet je nou echt bezoeken als je een dagje in Leiden bent of gewoon lekker wil uitbrakken? Hier mijn tips

ROOS leiden

1. ROOS

Roos past precies bij het kleine maar fijne imago van Leiden. Aan de Botermarkt bevindt zich het kleine caféetje met onder andere de lekkerste ontbijtjes. Op de terrasboot van Roos kan je heerlijk genieten van een cappuccino en de zon. Op woensdag en zaterdag heb je ook de gezellige drukte van de markt erbij!

Botermarkt 12, 2311 EM Leiden

Loten de Walvis leiden

2. Lot & de Walvis

Bij Lot proef je de sfeer! Lot zit daarom ook niet waar de andere caféetjes zitten. Nee, Lot zit in de altijd zonnige haven van Leiden! Bij Lot kan je altijd voor alles terecht. Een aanrader is de recovery breakfast op zondag! Voor 15 euro kan je helemaal bijkomen van je weekend en fresh beginnen aan de nieuwe week.

Haven 1, 2312 MG Leiden

Buitenhuis leiden

3. Brasserie Buitenhuis

Ben je de stadsdrukte even zat? Ga een middagje zitten op het terras van Brasserie Buitenhuis! Tien minuutjes fietsen of tien minuten met bus 43 vanaf Leiden Centraal en je bent er. Brasserie Buitenhuis heeft een vintage tintje en straalt heerlijke rust uit. Met uitzicht op het Valkenburgs Meer kan je dag niet meer stuk! 

J. Pellenbargweg 2, 2235 SP Valkenburg  (naast Leiden)

CityHall Leiden

4. City Hall

Waarschijnlijk een van de meest bekende terrassen onder Leidse studenten: City Hall. Ook een van mijn favorieten vanwege de wijntjes, dus vandaar de tip! Midden in Leiden staat het kleurrijke terras van Italian bar-bistro City Hall. Met uitzicht op de Nieuwe Rijn en de markt op woensdag en zaterdag en gezellig terrasje voor borrel en drankjes! Enjoy!

Stadhuisplein 3, 2311 EJ Leiden

Bruut_leiden

5. Bar Bruut

Heb je zin in Ginto’s en is het terrasjesweer? Ga dan naar Bar Bruut. Je hebt altijd keuze uit minstens zeven verschillende gins en vijf verschillende tonics! Dit kleine restaurantje ligt aan de Beestenmarkt in Leiden. Weet je wel het enige ‘plein’ in de stad. Vanaf het terras is de gezelligheid van de Beestenmarkt te zien. Plus, het is een opstapplaats voor rondvaartboten. Varen door de Leidse grachten… hmm...

Steenstraat 22, 2312 CC Leiden

Beeld:
Brasserie Buitenhuis: Willemijne Meurs
City Hall, ROOS en Lot & de Walvis: Livia Westerhout
Bar bruut: Anneloes Schohaus

Auteur: Anneloes Schohaus


eten Leiden
Wijken Leiden
Stufi van Studenten.net
OV-info Leiden