Studeerplekken in Leiden

Studeren kun je natuurlijk gewoon thuis doen, maar niet voor iedereen werkt dit goed. Huisgenoten die te pas en te onpas je kamer binnenlopen, de buren die net iets te hard schreeuwen of je bed dat er erg aanlokkelijk bijstaat. Gelukkig zijn er in Leiden genoeg plekken waar je buiten de deur kan studeren. 

Universiteitsgebouwen

De Universiteitsbibliotheek, beter bekend als UB, is toch wel de populairste studeerplek voor Leidse studenten. Het is er stil, het is gratis, je kunt je eigen eten en drinken meebrengen en er is gratis wifi. Oh, en er zijn natuurlijk ook boeken, mocht je die nodig hebben. Je vindt de UB op de Witte Singel 27. 

Studentencentrum Plexus

In het studentencentrum Plexus vind je een aantal studiezalen, speciaal voor Leidse studenten. Adres: Kaiserstraat 25.

Hogeschool Leiden

Ook Hogeschool Leiden biedt studeerplekken aan, bijvoorbeeld in het Mediacentrum. De hogeschool vind je aan het Zernikedreef 11. 

etendrinken-kopkoffie

Anne & Max

Wie liever in een cafeetje studeert komt in Leiden ook zeker aan zijn trekken. Sommigen vinden het nou eenmaal prettiger om te studeren onder het genot van goede koffie en lekkere broodjes. Dit kan bijvoorbeeld bij Anne & Max, gevestigd op Gangetje 2. Ze zijn al open vanaf acht uur en de wifi is snel en gratis.

Bagels & Beans

Ook Bagels & Beans is een bekende studeerplek, met enorme cappuccino’s. In Leiden zijn er twee vestigingen: op Haarlemmerstraat 38 en Maarsmansteeg 8. 

Café Van de Leur

Café Van de Leur wordt ook aangeraden als studeerplek. Dit café met veel licht en fijne stoelen zit op Breestraat 117. 

Stadscafé van der Werff

Tot slot kan je ook met je boeken neerstrijken bij Stadscafé van der Werff, op de Steenstraat 2. Kan je als je klaar bent met studeren meteen het fijne terras oprollen. 

gefocust Leiden
studeertips
kamer Leiden
types ub