Sporten in Leiden

Van al die gezellige avondjes uit in je studententijd gaan de kleren nét wat strakker zitten. Voorkom dit door een paar keer per week flink te gaan sporten. We zetten alle mogelijkheden in Leiden voor je op een rijtje. 

Via de universiteit of hogeschool

Het Universitair Sportcentrum van de Universiteit (USC) Leiden biedt 65 sporten aan. Van bootcamp en buikdansen tot judo en kickboksen. Hierdoor zit er altijd wel iets voor jou tussen. Als student van de universiteit of hogeschool betaal je een lage prijs. Doordeweeks ben je welkom van 7.30 tot 23.00 uur en in het weekend van 12.30 tot 16.30 uur. Het USC bevindt zich aan de Einsteinweg 6, op loopafstand van centraal station en vlakbij de hogeschool en universiteit. 

mensen-fitness (1)

Sportschool

Het USC ligt centraal en is goedkoop, maar wil je tijdens het zweten liever niet die te veel medestudenten tegen het lijf lopen, dan kun je je natuurlijk ook inschrijven bij een reguliere sportschool. Je hebt een ruime keus uit goedkopere sportscholen, sportscholen alleen voor vrouwen of sportscholen met studentenacties

Teamsport

Wanneer je van je zelf weet dat je toch niet in je eentje naar de sportschool gaat, kun je overwegen om je in te schrijven voor een teamsport. Je zegt toch wat minder makkelijk af als je weet dat er een heel team op jou aan het wachten is. In Leiden kun je gaan handballen, hockeyen, voetballen, rugbyen, zeilen, duiken, roeien en nog veel meer. Ook kun je ervoor kiezen om lid te worden van een studentensportvereniging, als je naast het sporten ook gezelligheid zoekt. 

Hardlopen

Te weinig geld hebben is geen excuus om niet te bewegen. Hardlopen is namelijk helemaal gratis! Vraag een studie- of huisgenootje mee en ren samen langs de Leidse grachten. 

VergeningenLeiden
Uitgaan Leiden
ScholenLeiden
Wijken Leiden