Openbaar vervoer in Leiden

Treinstations

Het grootste treinstation in Leiden is Leiden Centraal. Vanuit dit station loop je zo de binnenstad in. Ook de hogeschool en veel universiteitsgebouwen zijn op loopafstand van het station. 

En niet geheel onbelangrijk: rondom het station zitten veel kroegen en cafés. Daarnaast vind je op het station ook een aantal leuke winkels. Genoeg te doen dus als je moet wachten op de trein. 

Naast het centraal station kent Leiden nog twee stations, die buiten het centrum liggen: Leiden Lammerschans en De Vink. 

Bussen

De meeste bussen vind je aan de voorzijde van het station, enkele aan de achterzijde. Hoewel de hogeschool op loopafstand van het station is, kan het zijn dat het zo hard regent dat je liever de bus pakt. Neem dan bus 43 en stap uit bij Zernikedreef. Ook voor een aantal universiteitsgebouwen kan je bus 43 nemen. 

Moet je naar een universiteitsgebouw in de stad, zijn er veel opties. Bijna alle bussen stoppen bij de Breestraat, waar veel universitaire locaties in de buurt zijn. Ga je de kant op van de UB aan de Witte Singel, neem dan een bus die stopt bij de Paterstraat. 

ScholenLeiden
eten Leiden
kamerLeiden
gefocust Leiden