Kamers in Leiden

Niet meer lang hoeven reizen voor college en zelf bepalen hoe laat je thuis komt en wat je gaat eten: op kamers gaan is een feestje! Maar een kamer vinden is niet altijd makkelijk. Wanneer je op tijd begint met zoeken en onderstaande tips gebruikt, moet het lukken.

Kamersites

Op websites als Studentenkamers.nl, Kamernet.nl en Kamers.nl vind je kamers in bijna elke studentenstad in Nederland. Vaak moet je een profiel aanmaken en kun je via de site hospiteren. 

Studentenhuizen die een kamer vrij hebben. plaatsen dit ook bijna altijd op Facebook. Hiervoor zijn speciale pagina’s waar je lid van kunt worden. Bijvoorbeeld Zoekt kamer in Leiden. Kijk niet alleen naar de berichten op de tijdlijn, maar ook naar de berichten die mensen zelf op de pagina hebben gezet (links in beeld). 

Studentenwoningcorporaties

DUWO is een belangrijke studentenhuisvester. Je moet je allereerst inschrijven op de website, dit kost eenmalig € 38. Vanaf je 16e kun je je inschrijven en het is verstandig om dit ook snel te doen. Hoe langer je namelijk staat ingeschreven, hoe meer kans op een woning je hebt. DUWO biedt kamers aan in een studentenhuis, maar ook zelfstandige woonruimte. Check ook even of je als eerstejaars in aanmerking komt voor voorrangsplekken

Studentenkamer Leiden

Studentencomplex

In Leiden worden steeds meer studentencomplexen gebouwd. Bijvoorbeeld via Rijnveste of YOUR Leiden. Schrijf je bij deze organisaties in om op de hoogte gehouden te worden of neem eens contact met ze op om te kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. 

Antikraak

Een voordeel van anti-kraak wonen is dat de kosten vaak heel laag zijn. Een nadeel is dat je nooit weet wanneer je er weer uit moet. Als je dit geen probleem vindt, is anti-kraak wonen misschien wel iets voor jou. Voor een anti-kraak woning in Leiden kun je zoeken via Villex of Ad Hocbeheer

Via via

Vertel vooral aan iedereen dat je op zoek bent naar je kamer. Wie weet heeft de neef van de bakker van de beste vriendin van je moeder nog een leeg appartementje in Leiden. Wanneer je in Leiden lid wordt van een studentenvereniging is de kans ook groot dat je via via een kamer kan bemachtigen. 

Hospiteer tips Leiden
Kosten-op kamers
WijkenLeiden
Zaken regelen Leiden