Goedkope restaurants in Leiden

Als student zal het niet heel vaak voorkomen dat je uit eten gaat. Het is helaas toch een stuk duurder dan thuis een maaltje bereiden. Maar soms heb je gewoon echt geen zin om te koken maar wel om de deur uit te gaan, of je hebt iets te vieren. Waar kan je in Leiden dan lekker én betaalbaar eten? 

Pakhuis

Het Pakhuis is een sfeervol ingericht café vlakbij de universiteitsgebouwen. Er zijn geen speciale acties voor studenten, maar je eet hier al een burger of saté voor € 10. Wanneer het mooi weer is kun je ook in de gezellige binnentuin zitten. 
Doelensteeg 8

Karalis

Karalis is een van de grootste pizzeria’s van Leiden. Je kan hier gerust met klas eten zonder dat je het hele restaurant moet afhuren. De vlees- en visgerechten zijn relatief duur, zo rond de € 20. Maar je moet hier eigenlijk ook heen gaan om pizza te eten. Een pizza kost gemiddeld € 10. Goed betaalbaar dus! En niet geheel onbelangrijk: het eten is echt heel lekker.
Doezastraat 5

Barrera

De uitstraling van Barrera doet je denken aan de USA en dit zie je terug in de kaart. Hoofdgerechten kosten tussen de € 10 en € 15, maar de burger van de maand eet je al voor € 7,50. Barrera ligt erg centraal en heeft in de zomer een groot terras. 
Rapenburg 56

etendrinken-etenmetbier

Bree 33

Dit restaurant oogt chic en ook de gerechten zijn net even wat specialer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ‘gebakken zalmrugfilet geserveerd met linguine, courgette en een romige pistousaus’? Toch betaal je voor elk gerecht ongeveer een tientje. Perfecte plek om je ouders mee naar toe te nemen of indruk te maken op je date. 
Breestraat 33

La Bota

Dit restaurant ligt vlakbij de Pieterskerk. Bij La Bota eet je typische eetcafé gerechten zoals saté, spareribs en maaltijdsalades. Prijzen variëren van € 9 tot € 16. Ook hebben ze een dagschotel voor € 7. Elke maandag, dinsdag en woensdag is bier en wijn maar € 2. Met warm weer kan je buiten eten op het terras in de tuin. 
Herensteeg 9

Einstein

Einstein is een van de bekendste cafés van Leiden. Het doet je denken aan een bruin café, maar dan frisser en hipper. De prijzen van de hoofdgerechten liggen rond de € 15, maar van zondag tot en met woensdag eet je dagspecial voor € 10. Nog een pluspunt: Einstein heeft een heerlijk terras aan het water. 
Nieuwe Rijn 19

Donatello’s 

Als echte ‘Leienaar’ moet je een keer bij Donatello’s gegeten hebben. Deze pizzeria vind je in grote winkelstraat van Leiden en is een ideale plek om met een grote groep naar toe te gaan. De pizza’s zijn goedkoop (de meeste onder een tientje!) én lekker. 
Haarlemmerstraat 20

Malle Jan

Malle Jan is al dertig jaar een begrip in Leiden. Hier eet je typische eetcafé maaltijden in een bourgondische sfeer. Een hoofdgerecht kost gemiddeld € 15, maar voor de daghap betaal je maar € 7,50. Wat je van de buitenkant niet ziet, maar wat er wel degelijk zit: een groot patio-terras. Daarnaast kun je bij Malle Jan ook ruimtes afhuren, bijvoorbeeld om met je studentenvereniging te eten.  
Nieuwsteeg 9-11

UitgaanLeiden
StudeerplekkenLeiden
WijkenLeiden
Sporten