Woon- en reisverzekeringen

Het is handig om goed verzekerd te zijn, zowel thuis als op reis. Om niet achteraf voor verrassingen te komen staan doe je er goed aan om een inboedel- en reisverzekering af te sluiten. Wij zetten de besten op een rijtje.  

Reisverzekering

Hoe vervelend is het als er op vakantie iets gebeurt? Daarom is een reisverzekering geen overbodige luxe. Reisverzekeringen vergoeden vaak materiële schade (diefstal of beschadiging van je bagage) en letselschade, en zorgen ervoor dat je terug kunt naar Nederland als je een ongeluk hebt gehad. 

Kijk van tevoren wel wat je normale zorgverzekering dekt en wat niet. Zo worden zorgkosten in het buitenland vaak tot een bepaalde grens vergoed. Ga je voor een wintersportvakantie of een andere sportieve vakantie (surfen, kitesurfen), let dan goed op of dit wel onder je reisverzekering valt. Vaak dien je hiervoor een speciale reisverzekering af te sluiten. Meestal is schade aan (gehuurd) materiaal dan ook meeverzekerd.

Als student heb je veel vrijheid en ga je vaak tussendoor een weekendje weg of pak je een stedentripje mee. Het is daarom aan te raden om een doorlopende reisverzekering te nemen. Hier vind je de drie voordeligste! 

Inboedelverzekering

Als je op kamers woont is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht, maar waarschijnlijk heb je een klein fortuin aan belangrijke spullen in je kamer staan. Wat dacht je van een tv, computer, laptop of koelkast? Dit zijn vast spullen die je niet zo heel gemakkelijk vervangt als ze kapot gaan, worden gestolen of als er brand is geweest. Gelukkig kun je ze daartegen verzekeren. 

Wel staat vaak in de voorwaarden dat er bij diefstal duidelijke sporen van braak moeten zijn voor uitkering van een bedrag. Dat kan in een studentenhuis, waar veel mensen een sleutel hebben en de deur misschien weleens open blijft, lastig zijn.

Kijk goed wat er onder je inboedelverzekering valt, soms zijn gadgets zoals je laptop of telefoon buiten de deur ook meeverzekerd.
Het is verstandig om elk jaar te checken of het bedrag waarvoor je verzekerd bent nog wel klopt met de waarde van je spullen.