Verzeker je voertuigen

Een kapotte auto of gestolen scooter vindt niemand leuk! Mocht je in het bezit zijn van deze voertuigen doe je er daarom goed aan ook hier een verzekering voor af te sluiten. Wij geven je de beste opties.

Brommer- of scooterverzekering

Het is de moeite waard om uit te zoeken of een scooterverzekering voor jou uit kan. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen de premies per jaar hoger zijn dan de nieuwwaarde van de scooter. Afhankelijk van je leeftijd en woonplaats kunnen de prijzen verschillen. Lees de voorwaarden goed door: wat krijg je wel en niet uitgekeerd als je scooter of brommer gestolen wordt?
* Premie berekend o.b.v. Piaggio ZIP, Waarde €1.399, 0 Schadevrije jaren, Regio Amsterdam Centrum

WAM-verzekering

Als je een auto, motor, scooter of brommer hebt, ben je verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuig (WAM-verzekering) af te sluiten. Als jij met jouw voertuig schade veroorzaakt, ben je hiervoor in de meeste gevallen verzekerd.

Autoverzekering

Ben jij de eigenaar van een auto? Dan wil je je naast je WAM-verzekering misschien nog uitgebreider verzekeren. Je hebt de termen ‘beperkt casco’ en ‘all risk’ vast weleens gehoord. Een verzekering met beperkt casco biedt naast de WAM-verzekering ook dekking bij schade aan je eigen auto – onder bepaalde voorwaarden. Denk aan diefstal, brand of storm. All risk, de naam zegt het al, is schade aan je eigen auto in de meeste situaties gedekt.