Rechtsbijstand en AVP 

Een conflict kan iedereen overkomen en dan is juridisch advies niet goedkoop. Of wie weet sloop je (in een dronken bui) de nieuwe laptop van je huisgenoot, niet fijn als je die moet vergoeden. Bereid je op dit soort situaties voor en sluit een rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering af.

Rechtsbijstandsverzekering

Als student heb je waarschijnlijk recht op gratis juridisch advies van het Juridisch Loket. Valt jouw inkomen boven een bepaalde grens (peiljaar 2013: € 25.800 euro bruto), dan kun je hier geen aanspraak meer op maken. In dat geval kun je bij een conflict (bijvoorbeeld met je huisbaas of werkgever) juridisch advies inwinnen bij je rechtsbijstandverzekering. Hieronder vind je drie voordelige opties!

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Als door jouw toedoen de laptop van je werkgroepgenoot kapot gaat, dan baal je flink. Ook als je veel gebruik maakt van geleende materialen, kan het verstandig zijn een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Op die manier verzeker je toch spullen die niet van jou zijn. Check hier welke drie verzekeringen voor studenten het gunstigst zijn.