We hebben afgelopen week allemaal de zon zien schijnen en de temperatuur was ein-de-lijk boven nul. We gaan dus de goede kant op! Lenteweer kom maar door. Dit betekent alleen ook dat de klok weer een uur vooruit is gegaan. Hier een aantal smoesjes die je kan gebruiken mócht het voorkomen dat je te laat komt…

 

1) ‘Vergeten’ de klok vooruit te zetten

Je kan jezelf zogenaamd voor je kop slaan, want jij bent net die ‘domme’ ene die de klok is vergeten te verzetten. Toch? Oeps.

 

2) Je telefoon was de klok ook vergeten vooruit te zetten

‘‘Heel raar, een telefoon doet dat toch automatisch?’’ Jazeker. Heel toevallig jouw telefoon niet. Ongelofelijk balen en ook heel bijzonder. Gewoon de schuld op je telefoon afschuiven.

 

3) De batterij kan eventueel ook leeg zijn geweest

Waardoor je wekker niet is afgegaan en je dus niet op tijd op kon staan en je dus niet op tijd bij college kon zijn. Je hebt daarnaast geen digitale wekker want die piepen zo kut.

 

4) Je dacht dat de klok achteruit ging in plaats van vooruit

Shit, heb je zogenaamd weer niet op zitten letten. Het is ook mega verwarrend dat ieder jaar die klok weer voor- of achteruit moet. Je hebt al zo een druk leven en dan moet je ook nog eens rekening houden met de tijd…

 

5) Je wilde een uur genieten van het heerlijke lentegevoel in je bed

Die kou heeft je gewoon genekt de afgelopen maanden. Iedere keer die kou in je gezicht, kneiter harde tegenwind op de fiets en bevroren voeten na het uitgaan. Je vond dat je wel een warme ochtend verdiende met een gelukkig lentegevoel.

 

6) De NS wilde ook dat iedereen kon genieten van het ‘warme’ lenteweer

Ze lieten daarom de treinen extra langzaam rijden. Gevolg was helaas dat je een heel uur te laat was. Het is dan echt overmacht.

 

7) Je buren hadden zich verslapen en hun fiets aan jouw fiets vastgemaakt

Jij was echt op tijd, alleen je buren waren vergeten de klok goed te zetten. Waardoor zij zich een uur versliepen. Diezelfde buren hebben om een of andere reden hun fiets aan jouw fiets vastgezet. Heel raar allemaal. Doordat zij zich een uur hadden verslapen, kon jij dus niet weg op de fiets.