Dit jaar wist ik wel dat het er weer aankwam, de zomercarnaval van Rotterdam. Op deze zaterdag zou er weer een stoet door Rotterdam paraderen met leuke muziek en eigenlijk alleen maar vrolijke mensen.

Zomercarnaval is onderdeel van Rotterdam Unlimited en de straatparade is slechts een onderdeel van een de vijf dagen durende festiviteiten. Tijdens Rotterdam Unlimited wordt de culturele diversiteit gevierd. Het programma is vooral gevuld met muziek in allerlei verschillende genres. Naast optredens op verschillende podia, was er ook de mogelijkheid om mee te dansen met een Rueda. Iedereen die een beetje Salsa kan dansen, kon meedoen maar je kon ook van te voren even mee oefenen.

Kopie van 20160804 Zomercarnaval Rotterdam (Silvana)1 V2

De grootste optredens vonden op de vrijdag en zaterdagavond plaats op een podium op Hofplein waarvoor de Coolsingel werd afgezet. Een onderdeel op de vrijdagavond wat er voor mij uit sprong was de Battle of the Drums. Drie brassbands die elkaar na een tocht ontmoeten bij Hofplein.

Bij de Mercado kon je ook nog eens eten halen uit verschillende culturen en als liefhebber van eten vond ik dit natuurlijk heel leuk. Vooral de mogelijkheid om van alles een beetje te proberen en te proeven.

Kopie van 20160804 Zomercarnaval Rotterdam (Silvana)2 V2

Tijdens de zomercarnaval zelf gaat er een grote parade over straat. Over de rit verspreid zijn meerdere wagens verdeeld die zelf muziek draaien. Achter de wagens zijn verschillende groepen die elk op een eigen manier verkleed zijn met veel kleuren en veren. Het is een stoet feestende mensen die er vooral samen een leuke dag van maken maar er ook voor zorgen dat de mensen die komen kijken een leuke dag hebben. Je wordt eigenlijk helemaal meegenomen in de sfeer.

Dit is zeker een evenement waarvan ik hoop dat het nog vele jaren georganiseerd kan worden! Het is niet alleen leuk voor de inwoners van Rotterdam maar ook zeker een aanrader voor mensen buiten Rotterdam.

 
Rotterdam_SW_Banner_large