Na het kerstdiner slaap je lekker uit, je kijkt de herhaling van het kerstverhaal op tv en langzaam werk je toe naar een uurtje of vijf. Als je nog een etentje op de planning hebt staan is je avond zo weer gevuld, anders kan je er voor kiezen te gaan chillen met vrienden of op stap te gaan. En dan nog vier dagen op die manier? Dat hoeft niet per se, je kan deze dagen ook anders doorbrengen!

 

Kom in beweging

Lekker een eindje fietsen, wandelen in het bos, of met een beetje vrieskou, een rondje schaatsen. Daarna kan je lekker opwarmen met chocolademelk tegen de kachel aan. Het is misschien wat simpel, maar het is goed tijdverdrijf. 

 

Family time

Nu je toch een reis van minimaal een uur naar thuis-thuis hebt gemaakt voor kerst, kan je de dagen daarna ook nog wel even in het ouderlijk huis verblijven. Dat zijn mooie dagen om eens bij te praten, een leuk spelletje te doen en om samen te eten. Och wat gezellig met je ouders.

 

Begin aan een serie

In deze dagen heb je niet zo veel te doen en het is buiten superkoud! Tijd om aan een nieuwe serie te beginnen. Het is tenslotte kerstvakantie, nu mag je even niks doen. Liefst een serie met zeven seizoenen, dan ben je wel even zoet tot en met oud en nieuw.

 

Ga sporten

Je hebt een paar dagen de tijd en wat is nou één uurtje sporten? Bovendien heb je je tijdens het kerstdiner vast tegoed gedaan aan allerlei lekkernijen. Als je sportschool bepaalde dagen niet open is, kan je altijd een rondje hardlopen. Of huur met drie vrienden een tennisbaan af. In de winter kan je in een ballonhal tennissen (lekker warm!), het wordt gegarandeerd lachen.

 

Doe dingen waar je normaal nooit tijd voor hebt

Brei een trui, doe een masterclass, bak een taart, bouw een vogelhuisje of iets anders waarvan je altijd zegt het te willen doen, maar er de tijd niet voor kan vinden. De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn hier perfect voor!

kerstkoekjes-pixabay

Beeld: Pixabay

 

Bereid een feest voor

Als je een feestje geeft met oud en nieuw kan je die alvast voorbereiden. Inkopen doen, muziek selecteren, lekkere hapjes bedenken, naar Duitsland rijden voor tof vuurwerk. Verlies jezelf in het organiseren van een leuk feestje. Geen geld voor een duur oud en nieuw feest? Dat kan gemakkelijk lowbudget!

 

Ga aan de studie

Ja, helaas. Het is dan wel vakantie, maar de tentamens staan ook weer voor de deur. De dagen die voor anderen zo heerlijk lekker luieren zijn, staan voor jou in het teken van zo veel mogelijk blokken. Gelukkig zijn kerst en oud en nieuw dagen die je vanuit principe gewoon vrij neemt van het leren. Kan je toch een beetje genieten van de vakantie!