Hoe zorg je er voor dat jij de missende factor bent in hun bedrijf, ook al beseffen ze dat nog niet? Hoe vul je de cruciale punten in de lijst op die je mist? Deze drie stappen helpen je met het overtuigen van de werkgever.

Stap 1: zou je het werk kunnen doen?

Het doet er op dit moment even niet toe hoe graag je de baan wilt. Je kunt heel enthousiast zijn, maar als je een auto moet besturen en geen rijbewijs hebt dan brengt enthousiasme je nergens, letterlijk. Dus vandaar de vraag: zou je het werk kunnen doen?

Lees de omschrijving van de werkzaamheden goed door, zodat je een beeld krijgt van wat je elke dag zou moeten doen. Als er bijvoorbeeld staat: ‘communicatief vaardig’ bij een vacature voor sales advisor, dan kan je concluderen dat je klanten adviseert en aanspreekt, problemen moet oplossen en een product goed moet verkopen. In je brief zou je dan bijvoorbeeld je ervaring op de fruitmarkt kunnen noemen, waarbij klanten aanspreken en iets verkopen ook centraal staan. Probeer zo zoveel mogelijk vereisten om te zetten in iets wat aansluit op jouw ervaring.

Stap 2: negeer ‘bonus’-vereisten

Werkgevers vullen de basisvereisten aan met kenmerken waarin zij de perfecte werknemer zien. De kans dat iemand op elk vlak overeenkomt met deze lijst is niet heel groot. Dus laat je vooral niet tegenhouden. Zelfs als iemand volledig aan de eisen voldoet, dan is er altijd de kans dat ze voor iemand (jij dus) gaan die beter bij het bedrijf past.

Stap 3: gebruik de juiste verwoording

Er zijn altijd nog kenmerken die je niet hebt maar die wel van essentie zijn voor de baan. Eerder hadden we het al over verontschuldigen voor gebrek aan ervaring bij sollicitatiegesprekken, doe dit dus ook niet bij sollicitatiebrieven. “Ik weet dat ik niet de vereiste ervaring heb, maar…” zal niet goed aanslaan.

Denk goed na over de ontbrekende kenmerken die wel essentieel zijn. Het is ook mogelijk om aan te geven dat je dit snel oppakt omdat je soortgelijke ervaring hebt of je bijvoorbeeld snel nieuwe dingen onder de knie hebt. Draai hier ook weer niet in door, als je gaat beweren dat je professioneel kan programmeren binnen een half jaar omdat je goed bent met computers, dan word je (denken wij) hard uitgelachen.

Naast je motivatie moet je ook je cv meesturen, we hebben ook nog tips over wat je op je cv zet als je geen relevante werkervaring hebt.

Bron: The Muse