Aanhef

Beste meneer/mevrouw of iets anders formeels is not done. Ook al mogen de lezers straks de beslissing nemen, het zijn ook maar studenten. Openingen als ‘Hey allemaal!’, ‘Hi there!’ of ‘Lieve Huize (vul maar in)’ zijn casual en spontaan. Begin met een reden waarom het huis je aanspreekt. Merk die foto op waar de hechtheid van het huis af springt, het heerlijke terras waar je jezelf al ziet zitten of de hoeveelheid series die ze kijken met het huis. Wees creatief met je voorbeeld, grap of anekdote en laat de ‘echte jij’ ermee zien.

Het middenstuk

Het gaat er nu om dat je jezelf blootgeeft. Geen half reflectieverslag met psychologische termen, maar juist een kort en krachtig verhaaltje waarin je vertelt waarom jij een toevoeging voor het huis bent. Dus ben je open-minded, een tikkeltje naïef en kan je impulsief zijn? Of ben je juist geordend en goed in organiseren, maar kan je iets te nieuwsgierig zijn? Vermeld je eigenschappen en vermeng ze in je verhaal. Dus met jouw organisatietalent kun jij wel een spannend huisuitje organiseren en met je creatieve brein verzin jij de leukste thema’s voor huisfeesten (hoe raarder, hoe beter). Dit kun je afstemmen op wat je van het huis weet. Hebben ze bijvoorbeeld alleen maar feestfoto’s geplaatst, of zijn ze volgens de tekst huisgenoten ‘die de deur niet bij elkaar platlopen’? Gebruik dat.

De afsluiter

Een afsluiter als ‘Met vriendelijke groeten’ is niet echt pittig of studentikoos. ‘Hopelijk zit ik binnenkort met een biertje te genieten op jullie. ;-) Ik hoor graag van jullie,’, zou een betere optie zijn.

Foto

Stuur een leuke foto mee waar je vrolijkheid uitstraalt. Stuur je een mail vanuit een account op een kamersite? Check dan even wat er op je account staat. Vaak kun je namelijk daar al een stukje over jezelf neerzetten en een leuke foto dumpen.

To the point

Vergeet niet je naam, leeftijd, je studie + studiejaar, de reden dat je op kamers wil of van kamer gaat verhuizen en je mobiele nummer te vermelden.Dat zijn praktische dingen die echt niet mogen missen.