Drink

Als het zo warm is, ben je sneller uitgedroogd en heb je dus meer water nodig. Zorg dat je regelmatig een glas water drinkt voor rehydratie en verkoeling.

Vermijd alcohol

Een biertje of cocktail kan natuurlijk lekker verkoelend zijn bij warmte, maar droogt je wel sneller uit. Drink dus niet al te veel alcohol. Mocht je het toch willen doen, houd dan in de gaten dat je alsnog af en toe een watertje pakt om uitdroging te verminderen.

Zoek de schaduw op

Als je in die hitte naar buiten moet, kun je de volle zon beter vermijden. Ga lekker in de schaduw zitten of lopen. Mocht je de zon toch niet kunnen vermijden, blijf er dan niet te lang in staan.

Smeer je in

Tijdens zo’n hittegolf brandt de zon natuurlijk lekker. Als je naar buiten gaat, smeer je dan dus goed in zodat je niet van boven tot onder verbrandt.

Span je niet te veel in

Ga geen onnodig zware activiteiten doen. In de hitte zijn die een stuk moeilijker uit te houden, en waarom zou je het dan doen als het niet nodig is? Werk of sport zijn natuurlijk minder makkelijk te vermijden in zo’n geval, maar kijk dan nog maar eens goed naar de eerste tip!

Houd de ramen dicht

Houd thuis gewoon lekker de ramen en deuren dicht zodat de warmte buiten blijft, dan is het thuis in ieder geval al een stuk beter uit te houden.