Veel verschillende individuen hebben ook verschillende voorkeuren. Houd iedereen tevreden door alles goed te regelen! Met de volgende vijf tips gaat dat zeker lukken.

Bezoek je bestemming

Mocht je budget het toelaten, dan kun je het land van bestemming eerst zelf bezoeken. Op deze manier weet je precies de do’s en don’ts en kun je jouw medereizigers naar de leukste plekken brengen. Nu kunnen we voorstellen dat dit nogal een duur grapje wordt, in dat geval is het ook makkelijker (en goedkoper) om met een reisorganisatie in zee te gaan. Een organisatie is bekend met de bestemming en kan jou vertellen waar je vooral wel of niet heen moet en voorzien van overige praktische info. Zijn mensen bijvoorbeeld altijd op tijd of gaat het er allemaal tranquilo aan toe? Wat zijn de kledingvoorschriften? Kan en mag je alles eten en drinken?

Boek op tijd!

Probeer je vliegtickets en accommodatie lang van tevoren te boeken. Een aanrader is om je accommodatie inclusief ontbijt te boeken, om zo iedere dag lekker snel op gang te komen. Je betaalt het gunstigste tarief als je ongeveer negen maanden voor de reis deze twee grote kostenposten vastlegt. Reisorganisaties hebben een goed overzicht van aanbiedingen en combinatiedeals van vluchten en accommodatie. Dat kan veel schelen in je budget!

Regel je vervoer via accommodatie

Wanneer je veel verschillende plekken gaat bezoeken die niet makkelijk lopend te bereiken zijn, is het handig om vervoer van A naar B vooraf via je accommodatie vast te leggen. Zo hoef je niet op zoek naar taxi’s op het moment zelf. Hotels en hostels hebben vaak een vast betrouwbaar bedrijf waar ze mee werken, voor het beste tarief.

Verzamel kopieën paspoorten van je medereizigers

Vaak nemen mensen zelf een kopie mee van hun belangrijkste documenten zoals paspoort, vliegticket, verzekeringsgegevens en bankpas. Maar je kan er niet altijd van uitgaan. Het is handig om als commissie vooraf iedereen te vragen een kopie te mailen zodat, mocht er iets gebeuren, deze documenten bij de hand zijn. Better safe than sorry!

Vind de juiste balans tussen activiteit en rust

Het liefst wil je je reizigers natuurlijk alles mee laten maken wat een land te bieden heeft. Probeer hierbij wel goed rekening te houden met het energielevel van je groep. Wanneer een schema te druk is, gaat dat ten koste van het vakantiegevoel. Ook vinden mensen het vaak fijn zelf rond te lopen, dus het is slim om wat vrije tijd in te lassen in je schema.

lustrumreis organiseren