De beste tip is om gewoon thuis te blijven, zo heeft niemand last van je en je kan toch nog gewoon slapen. Ook ben je in deze toestand toch niet productief in college dus wat maakt ’t uit. Mocht je nou een verplicht college hebben dan is het van belang om eerst te kijken hoeveel tijd je hebt voor je weg moet van huis.

 

Als je genoeg tijd hebt

Heb je nog genoeg tijd: ga douchen en trek schone kleren aan. Poets sowieso tanden. Vind je dit te lang duren? Poets je tanden tijdens het douchen: twee vliegen in één klap. 

 

Iets minder tijd tot je weg moet

Mocht je iets minder tijd hebben: haal een washandje over je gezicht en onder je oksels door. Ook hier geldt een schone set kleren en wat deo doen wonderen.

 

Eén minuut de tijd

Heb je ’t echt zo bont gemaakt dat je bij wijze van spreken maar één minuut de tijd hebt, dan wordt ’t kauwgom kauwen of je leven er van afhangt. Gooi een plens water in je gezicht, hierdoor word je iets wakkerder. En spuit wat deo en een misschien een lekker luchtje. Niet te veel: dit ruikt soms erger dan al dat bier, maar als er nog wat bierlucht doorheen komt, is het helemaal een misselijkmakende combinatie.  

 

Extra tip

Mocht je in de buurt wonen van de Koopgoot: loop een rondje in Lush. Daar ruikt alles zo sterk - dat maskeert die alcohol lucht ook wel. Of je gaat gewoon langs bij de Spar op de campus van de EUR voor je portie kauwgom.

Je hoort weleens de tip om iets te eten wat nog erger stinkt dan de verschaalde bierlucht. Denk aan knoflook of rode ui. Maar of je studiegenoten hier blij van worden…