Je neemt veel opdrachten aan, ook al heb je het al druk met 101 andere dingen

Luister. Je kunt het natuurlijk druk hebben met andere opdrachten die je al gekregen hebt, maar als je gewoon prioriteiten stelt en je tijd goed indeelt, dan lukt het negen van de tien keer wel om er nog iets extra’snaast te doen. Wat wil een baas nou liever dan dat hij weet dat jij het voor hem wilt doen en dat hij op je kan rekenen? Precies. Goed plannen en lekker aannemen die opdrachten.

Je houdt je bezig met wat je moet doen en niet met bijvoorbeeld je telefoon

Als je steeds op je telefoon zit of op je laptop andere dingen zit te doen, dan wordt je baas daar natuurlijk niet blij van. Doe gewoon wat je moet doen en je houdt je collega’s en je baas tevreden. Ze zien zo dat je bereid bent om tijd in je opdrachten te steken en willen natuurlijk ook zien dat jij je tijd effectief kunt besteden. Als je ijverig bent en hard werkt, dan kunnen ze straks niet eens meer zonder je.

Je denkt mee en komt zelf ook met ideeën

Als je zelf met ideeën of verbeteringen komt, weet de rest meteen wat ze aan je hebben. Natuurlijk moet je dit niet overdrijven en betweterig overkomen, maar dat je collega’s zien dat je erover nadenkt, zorgt ervoor dat je gemotiveerd overkomt. En eh.. Waarom zouden ze iemand die zo gemotiveerd is, willen missen?

Je zit niet alleen maar naar je computerscherm te kijken, maar bent ook betrokken bij je collega’s

Werk draait niet alleen om werken, maar gaat ook een beetje om sociale contacten. Ik bedoel, als jij je collega’s leert kennen en zij jou, dan weten jullie ook meteen van elkaar hoe jullie zijn. Kom jij leuk en sociaal op ze over en heb je belangstelling voor ze, dan houden ze jou natuurlijk liever dan iemand die nooit zijn of haar mond opentrekt.

Je luistert naar de feedback die je krijgt en doet er wat mee

Niks zo irritant voor je collega’s als dat ze je iets uitleggen en dat je vervolgens alleen maar vasthoudt aan wat je zelf weet of denkt te weten. Als je openstaat voor kritiek of feedback en dit ook toepast, dan werken ze liever met je en ben je uiteindelijk toch echt onmisbaar op je stageadres.

Beeld: Pixabay/startupstockphotos