Oké, van tevoren alvast even een díkke credit naar mijn moeder die me al jaren helpt met het maken van planningen. Zij heeft deze manier van planningen maken bedacht, dus alle eer aan haar! :D

planning toetsweek anniek
Kijk, hierboven zie je ‘m: mijn planning voor de komende weken! Zoals je ziet is hij best wel nauwkeurig, per dag heb ik opgeschreven wat ik gedaan wil hebben. Voor mij werkt dat erg goed!

Hoe maak je zo’n planning?

planning toetsweek anniek  VAKKEN

planning toetsweek anniek alle data

1. Plak twee A4’tjes aan elkaar, en teken er met een pen en liniaal een vakjespatroon op. Schrijf bovenaan alle vakken, en links de data tot en met de toetsweek. Laat onderaan nog wat ruimte vrij om de toetsstof zo meteen in op te schrijven.

TOETSMOMENTEN EN TOETSSTOF

2. Zet alle toets- en inlevermomenten in je planning. Schrijf onderaan in de planning wat je moet leren voor welk vak.

foto 5

3. Als je bepaalde dagen iets bijzonders hebt of bijvoorbeeld vrij bent, kan je dat er ook in zetten.

foto 6

4. Nu kan je gaan beginnen met het inplannen! Dit is altijd best een lastig klusje vind ik zelf, ga er dus even goed voor zitten  Bekijk hoe vaak je in totaal voor een toets wilt leren, en schrijf deze momenten in je planning.

foto 7

5. Als je alle leermomenten hebt ingepland heb je nu als het goed is een goedgevulde en overzichtelijke planning! Vergeet trouwens niet met wat leuke kleurtjes te werken en hier en daar een bemoedigend tekeningetje of tekstje neer te zetten, voor een extra steuntje in de rug :)

6. En dan hem nu dan gaan volgen… Dat is weer een ander verhaal, haha!

foto 8

Dit is mijn manier van plannen, ik hoop dat je er wat aan hebt! 

 

Meer van Anniek

Meer van de andere Helden