1. Commissiewerk

Veel bedrijven vinden het een pre als ze op je cv zien dat je commissiewerk hebt gedaan. Naast dat commissiewerk heel gezellig is en dat je hierdoor nieuwe mensen ontmoet, is het ook een mooie manier om alvast ervaring op te doen. Het maakt niet uit wat je studeert, er is altijd wel een commissie die raakvlakken heeft met je studie. Zo kun je denken aan het organiseren van een congres, het grafisch ontwerpen van promotiemateriaal of het schrijven van artikelen. Niet alleen bij je studentenvereniging kan je commissiewerk doen, maar ook bij je studievereniging, sportvereniging of via de hogeschool en universiteit zelf.

2. Honours College of extra vakken

De echte gemotiveerde student kan kiezen om het Honours College te doen of extra vakken te volgen. Honours College houdt in dat je een verzwaard studieprogramma volgt naast je eigen studie. Aan het einde van het honoursprogramma krijg je een vermelding op je diploma en het zorgt er natuurlijk voor dat je een voorsprong hebt bij het solliciteren. Is Honours College toch een ‘te-ver-van-mijn-bed-show’ dan kan je er ook voor kiezen om extra vakken te volgen van een andere studie en zo jezelf te onderscheiden.

3. Promoten van de hogeschool of universiteit

Een hogeschool of universiteit doet vaak veel aan promotie om weer nieuwe studenten aan te trekken. Ze kunnen hier de hulp van studenten goed bij gebruiken, omdat studenten vanuit hun eigen beleving kunnen vertellen over hun studie en studentenleven. Zo kun je denken aan het geven van voorlichting over je eigen studie op een open dag of studiebeurzen en het begeleiden en rondleiden van scholieren tijdens een meeloopdag.

4. Cursus of workshop volgen

Door het volgen van een cursus of een workshop, kun je je cv op een andere manier eruit laten springen. Via je eigen studievereniging of hogeschool of universiteit worden vast cursussen of workshops aangeboden. Hierbij hoef je niet alleen maar te denken aan studiegerelateerde cursussen of workshops, maar je kunt bijvoorbeeld ook een extra taal leren .

5. Naar carrière-evenementen gaan

Vanuit de hogeschool, universiteit of studievereniging worden vaak carrière-evenementen georganiseerd. Zo’n evenement is de perfecte kans om alvast een kijkje te nemen in hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Je kunt bijvoorbeeld lezingen volgen, een congres bezoeken of naar een studiebeurs gaan, zodat je naast je studieboeken kan leren van de echte professional… Eigenlijk veel leerzamer én wie weet kom je zo maar via via aan dat studiegerelateerde bijbaantje, dat je dan natuurlijk weer mooi kan vermelden op je cv.

Beeld: Pixabay/Nikolayhg