Van bullshit naar kostbaarheid

Je maakt het cadeau open. En het is.. een boek! Terwijl je Sinterklaas met een zo goed mogelijke glimlach bedankt, denk je bij jezelf: 'Maar ik houd helemaal niet van lezen.' Balen! Voor hetzelfde geld had je Spotify-tegoed of die speciaalbiertjes kunnen krijgen. Maar als je de situatie even omdraait, kom je tot de ontdekking dat er ook mensen zijn die houden van lezen. Zoek deze mensen op en geef hen je boek cadeau. Zij zullen je ontzettend dankbaar zijn. En wie weet geef je ze zelfs hun lievelingscadeau.

Verkopen

Je kunt ook zo denken: een cadeau is geld waard. Een andere optie is dus verkopen! Dit kun je doen door je gekregen aanwinst op Marktplaats te zetten of als tweedehands aan te bieden op internet. Je kunt het zelfs doen met cadeaus die toch niet helemaal de moeite waard zijn om te bewaren. Geld is geld en je bent tenslotte een Nederlander!

Maak van je cadeau een prijs

Een originelere manier om je cadeau weg te geven is tijdens een sinterklaasspel. Ga je met je familie dobbelen? Dan geef je de winnaar gewoon jouw cadeau. Zo zijn de spelers meer aan elkaar gewaagd en bezorg je de winnaar een extra euforie. Doe dit echter wel het jaar erop of in bijzijn van andere mensen, anders is het ook zo sneu voor degene die je het cadeau gegeven heeft.

sinterklaas cadeaus instagram amberrfizzy

Geef je cadeau weg op social media

Ben je flink actief op social media, dan is deze oplossing iets voor jou. Bedenk een prijsvraag die te maken heeft met je cadeau en laat je volgers hem beantwoorden. Hieraan kun je ook nog toevoegen dat ze iets moeten liken of delen. De winnaar krijgt jouw 'rottige' sinterklaascadeau. Op deze manier ben je niet alleen van je cadeau af, maar genereer je ook nog pr op social media!

Maak een zwerver blij

Ook in jouw stad zul je hier en daar zwervers zien zitten. Als je ze geld geeft, gaan ze naar de supermarkt en kopen ze een fles drank. Of ze bellen een drugsdealer die ze opnieuw een lijntje coke komt brengen. Verbreek deze traditie. Pak je cadeau opnieuw in en geef het aan een zwerver. Op deze manier krijg je een voldaan gevoel en geef je hem of haar een dag om op terug te kijken.

Weggooien

Weet je echt niet wat je met je cadeau aan moet, dan kun je ook gewoon kiezen voor de makkelijke weg. Je gaat op zoek naar een prullenbak of vuilniscontainer en gooit het weg. Let wel op dat niemand het ziet, anders kan het je nog duur komen te staan!

Coverbeeld: Saskia van Rij
Beeld: Instagram/amberrfizzy