1. Via via

Bel nu al je vrienden op met de vraag of iemand een bedrijf weet waar ze nog hopeloos op zoek zijn naar een vakantiekracht: jij dus. En vraag je ouders ook meteen of ze nog een plekje weten via vrienden. Vragen kan nooit kwaad. En ze kunnen meteen een goed woordje voor je doen.

 

2. Het uitzendbureau

Kom nu meteen van je stoel af en ga langs bij alle uitzendbureaus die maar kunt bedenken. Het komt echt wel eens voor dat niet alle vacatures op tijd vervuld worden. Misschien hebben ze nog een vacature liggen waar ze snel vanaf willen en ben jij zomaar ineens de perfecte match. Of hebben ze voor morgen meteen al iemand nodig omdat een ander is uitgevallen. Pak alles maar aan. Dan zit je in ieder geval in het wereldje en denken ze de volgende keer weer aan jou.

 

3. Winkels en bedrijven langs gaan

Als je toch al van je stoel af bent, kun je ook meteen de stad in om te kijken of er nog ergens een oproep op het raam hangt. Er zijn namelijk zat bedrijven die hun vacatures niet aanbieden via een uitzendbureau. Stap maar meteen naar binnen mochten ze nog iemand nodig hebben. Mailen duurt veel te lang (als er om gevraagd wordt) en zo laat jij je meteen van je goede kant zien.

 

4. Online vacatures

Nog steeds niks kunnen vinden? Online zijn ook nog wel genoeg vacatures te vinden. Meestal moet je dan online solliciteren, maar wachten op een reactie duurt veel te lang. Pak dus die telefoon op en bel het bedrijf gewoon op. Weet je ook meteen of de vacature nog open staat of ondertussen al vervuld is.