1. Zoek minder dranksituaties op

Afhankelijk van hoe groot je het probleem vindt: zoek minder situaties op waar alcohol bij komt kijken. Het kan heus geen kwaad om een keer minder te stappen.

 

2. Focus je op de voordelen

Minder katers, meer energie, afvallen: allemaal positieve gevolgen van minder drinken. Toch fijn om voor ogen te houden als je voor een colaatje gaat in plaats van een biertje.

 

3. Drink met mate

Minder drinken betekent natuurlijk niet dat je helemaal niet meer drinkt. Probeer eens te halveren: op momenten waar je anders laveloos de kroeg uit zou rollen, houd je het nu bij een paar drankjes. En geniet ervan!

 

4. Zorg dat je genoeg slaap krijgt

Mensen die weinig slapen drinken vaak meer alcohol. Zorg dus dat je in ieder geval genoeg slaapt – en nee, neem geen slaapmutsje.

 

5. Zoek minder zuipers op

Heb jij de neiging om mee te drinken met vrienden? Ga dan minder vaak met ze naar de kroeg – ga eens met mensen die ook niet zoveel drinken.

 

6. Maak een plan

Wat zijn de momenten waarop je drinkt? En op welke momenten zou het best minder kunnen, of zou je ook wel zonder drank kunnen? Maak een plan en houd je eraan.

 

7. Ontdek de wereld van non-alcoholische dranken

Er is meer dan alleen cola. Zoek eens uit welke non-alcoholische drank je lekker vindt, zodat je een goed alternatief hebt voor drank op de vraag ‘Wat wil je drinken?’. Trouwens: mocktails zijn ook lekker.

 

Bron: Greatist