Testen

Weet wat je slikt! Laat de drugs die je koopt daarom vooraf testen. Op deze manier voorkom je dat je vervuilde meuk naar binnen gooit met alle gevolgen van dien. Er zijn in Nederland gelukkig genoeg plekken waar je een sneltest kunt doen of je drugs kunt inleveren zodat het in een lab nagecheckt kan worden. Hiervind je een overzicht van de testpunten. Het testen van je drugs alleen is overigens niet genoeg, lees je ook goed in zodat je de testuitslag – bijvoorbeeld 150 mg- goed kunt interpreteren en kan doseren. Jellinek heeft speciaal voor ADE een locatie geopend in het centrum.

Persoonlijke preparatie

Bij een goede voorbereiding hoort niet alleen het checken van je drugs, maar ook persoonlijke preperatie. Zorg dat je lekker in je vel zit, goed geslapen hebt en braaf je vitamientjes hebt gegeten. Hierdoor zal de drugs die je gebruikt goed vallen en kom je gemakkelijker in een relaxte roes terecht. Wanner je lichamelijk of geestelijk niet fit bent kan drugsgebruik ervoor zorgen dat je angstaanvallen krijgt of je heel slecht gaat voelen. Daarnaast onderdrukken drugs – zeker coke of speed – je vermoeidheid waardoor je jezelf kunt uitputten.

Combigebruik

Nu is het best aantrekkelijk om een chille 4-FMP roes wat op te spicen met speed of coke, maar echt verantwoord is het niet. Ga daarom niet lopen experimenten en kies vooraf voor één drug en blijf dat lekker de rest van de dag/nacht gebruiken. Zo kan een combinatie van speed en coke een overbelasting vormen voor je hart en door het combineren van GHB met Xtc voel je de effecten van GHB minder goed waardoor je sneller out kan gaan, niet handig. Ook drugs met ander soort medicijnen combineren omdat je ziek bent is echt niet verstandig.

Let op elkaar

Wanneer er een avondje drugs op de planning staat is het fijn om dit samen te gebruiken met mensen die je goed kent en vertrouwd voor het geval dat er iets mis mocht gaan. Daarnaast kan het ook tactisch zijn om één nuchter iemand mee op pad te nemen die jullie allemaal een beetje in de gaten houdt. Spreek verder een vaste plek af mochten jullie elkaar kwijtraken en let verder gewoon goed op elkaar. Zorg dat iedereen voldoende water drinkt en mocht iemand zich niet goed voelen neem dan even wat rust.

Eten en drinken

Tijdens het gebruiken van drugs is het belangrijk om er naast te blijven drinken. Probeer daarom regelmatig een niet-alcoholische drank te drinken, maar drink zeker niet teveel. Zo krijg je van Xtc vaak erg veel dorst, maar omdat je minder goed kunt plassen blijft al het vocht in je lijf waardoor er – worst case scenario – een watervergiftiging kan optreden. Met één tot maximaal twee glazen water of fris per uur zit je goed. Daarnaast is het ook belangrijk om, zeker tijdens een festival midden op de dag, te blijven eten. Veel drugs zorgen ervoor dat je geen honger meer hebt, maar aangezien je erg veel energie verbruikt en zout verliest is eten toch een must.

The day after

Drink voor het slapen (als je dat al kan) een aantal glazen water om zo de vochtbalans op peil te brengen en giftige stoffen af te voeren. Bij het opstaan maak je je lichaam blij met proteïnerijk voedsel zoals een hardgekookt eitje, banaan of vlees/vis. Mocht je (dankzij het velen knauwen) geen vast voedsel binnen kunnen krijgen zijn smoothies, fruitsappen of yoghurt ideaal. Verder is het handig om de day after goed uit te rusten en veel fruit te eten. Mocht je Xtc hebben gebruikt houd dan ook rekening met de beruchte dinsdagdip en zorg dat je die dag niks belangrijks hebt staan.

Meer weten over het verstandig gebruiken van drugs? Kijk dan op uitgaan alcohol & drugs, Drugsinfo of Unity.