Vraag en luister

Met opbouwende kritiek kun je verder, met niet-opbouwende kritiek kun je eigenlijk niet zo veel. Ga niet meteen in de verdediging als iemand met zulke feedback komt. Vraag of degene uit wil leggen waar deze kritiek vandaan komt. Zo is het voor jou ook beter te begrijpen en kun je er wat aan doen.

 

Reageer rustig

Zoals hierboven al genoemd, ga niet meteen in de verdediging. Als het om opbouwende kritiek gaat, bedank diegene dan voor zijn feedback. Gaat het om negatieve kritiek waar je echt niks mee kunt en je ook geen uitleg krijgt, accepteer het dan maar gewoon. Of vraag op een later tijdstip alsnog om uitleg.

 

Neem het niet (te) persoonlijk op

Je kunt niet altijd alles supergoed doen, er zijn gewoon dingen waar niet iedereen even goed in is. Denk hier de volgende keer aan als je negatieve kritiek krijgt: je kunt niet overal in uitblinken. Bovendien heeft feedback niet per se iets met jou als persoon te maken. Zie het als iets zakelijks.

 

Houd rekening met stress

Als je gestrest bent kan het voorkomen dat je niet overal even helder over nadenkt. Daardoor kun je kritiek nog wel eens verkeerd opvatten en schiet je in de verdediging. Maar voordat je dit doet, haal even diep adem en denk er nog eens even over na. Laat het even bezinken voordat je er op in gaat, voordat je dingen gaat zeggen waar je later spijt van hebt.

 

Geef niet op

Ga niet bij de pakken neerzitten na het krijgen van (negatieve) kritiek. Van feedback kun je alleen maar beter worden. Diegene die jou opbouwende kritiek geeft, wil dat jij er beter van wordt. Houd dit in gedachten de volgende keer als je kritiek krijgt.

 

Bron: Greatist