Fruit

- Appels: in de groentelade van je koelkast, onverpakt: 3 weken houdbaar.- Avocado: op je aanrecht als-ie nog niet rijp is, in je koelkast als hij rijp is (onverpakt 4 dagen houdbaar). Gehalveerd: in de koelkast, verpakt in plastic (sprenkel eerst wat citroensap over het vruchtvlees), nog 1 dag houdbaar.- Bananen: op je aanrecht, als ze rijp zijn 3 dagen houdbaar (langer houdbaar als je de stelen verpakt in plastic). Gehalveerd: in de koelkast, verpakt in aluminiumfolie: 1-2 dagen houdbaar.- Bessen: in de groentelade van je koelkast, zonder deksel maar in een bakje met gaatjes: 3-5 dagen houdbaar.- Citrusvruchten: in de koelkast, niet verpakt: 2 weken houdbaar (gehalveerd: in de koelkast, verpakt in plastic: 2-3 dagen houdbaar).- Druiven: in de groentelade, in een plastic zak of bak met gaatjes: 1-2 weken houdbaar- Meloen: op het aanrecht, onverpakt en rijp: 5 dagen houdbaar. Gehalveerd: in de koelkast, verpakt in plasticfolie: 7-10 dagen houdbaar.- Peren: op het aanrecht, onverpakt. Als ze rijp zijn: 4 dagen houdbaar. - Perziken en pruimen: op het aanrecht als ze nog niet rijp zijn. Als ze rijp zijn: onverpakt in de koelkast: vijf dagen houdbaar.

Groente

- Bloemkool: in de koelkast, in plasticfolie: 5 dagen houdbaar.- Broccoli: in de koelkast, in plasticfolie: 5 dagen houdbaar.- Knoflook: op een donkere plek, niet verpakt en als hele bol: 2 maanden houdbaar- Komkommer: in de plasticfolie waarin je hem koopt, op een koele plek: 14 dagen houdbaar. Als je hem in de koelkast bewaart, blijft-ie minder lang goed.- Paddenstoelen: in de koelkast, in een papieren zakje: 3 dagen- Paprika’s: op een koele, donkere plek: 7 dagen. Bewaar je hem in de koelkast, dan blijft-ie minder lang goed.- Pompoen: op een donkere plek, niet verpakt: 1 maand (gehalveerd: in de groentelade, in aluminiumfolie: 2-3 weken houdbaar).- Sperziebonen: in de groentelade, in een plastic zakje met keukenpapier: 1 week houdbaar- Tomaten: op het aanrecht, niet verpakt of in een bak met gaatjes: 5 dagen houdbaar.- Ui: op een donkere plek, niet verpakt: 1-2 maanden houdbaar (gehalveerd: in de groentelade, in een afgesloten plastic zakje: 3-5 dagen houdbaar).- Wortels: in de groentelade, in een plastic zakje: 3 weken houdbaar.- Zoete aardappel: op een donkere plek, in een papieren zakje: 2 weken houdbaar- Donkere bladgroenten, zoals spinazie: in de groentelade, in een plastic zakje met keukenpapier: 1 week houdbaar.

Vlees en vis

- Vleeswaren (vers gesneden): in de koelkast, afgesloten plastic zak zonder lucht: 1 week na openen.- Vleeswaren (voorverpakt): in de koelkast, in de verpakking waarin je het kocht: 5 dagen na openen.- Rauw vlees: in de koelkast: houdbaarheidsdatum. Vriezer: in een afgesloten plastic zakje zonder lucht: 3-6 maanden. - Rauwe vis: in de koelkast: houdbaarheidsdatum. Vriezer: in een afgesloten plastic zakje zonder lucht: 3-6 maanden.- Gerookte vis: koelkast: houdbaarheidsdatum. Vriezer: in een afgesloten plastic zakje zonder lucht: 6 maanden.

Brood

- In een afgesloten plastic zak zonder lucht: 3 dagen.- In de vriezer: afgesloten plastic zak zonder lucht: 3 maanden.

Bronnen: Buzzfeed & Voedingscentrum