Na een hoop feestjes en vrije dagen in december komt deze maand extra hard aan. Bij veel mensen komt de welbekende winterdip dan ook om de hoek kijken. Maar niet bij jou! Want wij geven je vijf tips hoe je een winterdip kan bestrijden.

1. Beweeg!

Die kerstkilo’s moeten eraf en de hoeveelheid endorfine in je lijf moet omhoog. Wat je daarvoor moet doen? Sporten! Oh, wat zie je er vreselijk tegenop om weer naar de sportschool te gaan. Maar heb je ooit iemand gesproken die spijt had na een flinke workout? Nope. Gewoon gaan dus. Ren je winterdip eruit!

2. Gezond eten

Dit ligt natuurlijk voor de hand, maar van gezond eten ga je echt lekkerder in je vel zitten. Eet dingen waar je energie van krijgt en geen dingen die energie vreten. 

3. Ga naar de zonnebank

In de donkere maand januari kunnen we allemaal wel een portie zonlicht gebruiken. En tenzij je een bankrekening hebt die het toe laat om naar een zonnig oord te vliegen, moeten we de oplossing dicht bij huis zoeken. Een kwartiertje onder de zonnebank zorgt voor een portie vitamine D, iets dat je deze maand hard nodig hebt.

4. Jezelf verwennen

Maak een afspraak bij de kapper of koop dat paar schoenen waar je al maanden naar kijkt. Dit is het moment om jezelf eens goed te verwennen. Je hebt het verdiend!

5. Boek je zomervakantie vast

Misschien wat cru om jezelf lekker te maken met zon, zee en strand, maar wanneer je nu je vakantie boekt, heb je in ieder geval wat om naar uit te kijken. Bovendien profiteer je nu nog van vroegboekkorting, iets waar je als student al helemaal blij van wordt.