Kleding

Waar je in de volle zon natuurlijk het liefst zo min mogelijk kleding aan hebt, is het in de regen net wat handiger om goed bedekt te zijn. Als je met korte broek en een t-shirtje de hele dag door de regen loopt raak je waarschijnlijk onderkoeld. Doe dus gewoon een lange broek aan en neem een jas mee voor in de buien. Tijdens de drogere periodes bind je die jas dan gewoon even over je rug. Neem ook iets van een trui mee. Op een warme dag koelt het ’s avonds al flink af, laat staan als het de hele dag heeft geregend. En neem ook wat extra kleding mee, voor het geval dat je geen jas bij je hebt en onverwacht in een hoosbui terecht komt.

 

Poncho’s

Als je geen zin hebt om met een jas te zeulen, zorg dat je in ieder geval een poncho bij je hebt. Zo’n stukje plastic weegt niks en beschermt redelijk tegen de regen. Klop het wel even goed uit voor je het terug in je tas duwt!

 

Schoenen

Op een festival terrein is meestal wel gras te vinden. Gras en regen komen meestal mooi samen tot een lekkere modderboel. Doe dus gewoon schoenen aan die je liever niet vies maakt. Doe ofwel een stel oude afgetrapte sneakers aan, of neem je wandelschoenen mee. Wandelschoenen zijn misschien niet geweldig hip, maar wel ideaal. En zeg nou zelf: wie kijkt er naar je schoenen?

 

Een handdoekje

Je kunt nooit je hele lichaam van de regen, tenzij je de hele dag onder een afdakje gaat staan. Neem dus een handdoekje mee zodat je je gezicht en al het andere wat je bloot wilt houden in ieder geval kunt afdrogen.

 

Vochtige doekjes

Als je in de modder valt of slachtoffer wordt van een moddergooier heb je weinig aan een handdoekje om schoon te worden. Neem dus flink wat vochtige doekjes mee om jezelf een beetje schoon te kunnen maken als de modder te veel wordt.

 

(Vuilnis)zakken

Vooral handig als je op een meerdaags festival bent: (vuilnis)zakken! Als je kleren (of andere spullen) modderig of nat worden, houd je ze het liefste apart van je andere spullen. Neem dus een vuilniszak of twee mee om alle vieze spullen gescheiden te houden van je schone spullen. Neem ook wat boterhammenzakjes mee om spullen die niet nat mogen worden droog te houden (telefoon, toiletpapier, beurs).

 

Je tent

Op een meerdaags festival slaap je meestal in een tent. Zorg dus dat die goed waterdicht is en zet hem op een plaats waar hij niet al te nat kan worden (op een heuveltje bijvoorbeeld, dan loopt het water er langs af). Spuit hem ook goed in met waterproof spul en kijk of er plaatsen zijn die waar water doorheen komt en maak die op tijd!