Kleding

Als het warm is moet je je natuurlijk niet te dik aankleden. Vergeet vooral ook niet om een petje of hoed, en een zonnebril mee te nemen. Je wilt immers geen zonnesteek oplopen of de hele tijd verblind worden! Waar je ook rekening mee moet houden is dat zon niet per se betekent dat het warm is. Vooral ’s avonds kan het flink afkoelen, neem dus ook iets van een vest of jas mee zodat je niet staat te rillen in de momenten dat het even wat koeler is. Op de meeste festivals zijn wel kluisjes aanwezig, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het de hele tijd hoeft mee te slepen.

 

Zonnebrand

Als je urenlang op een open festivalterrein staat, raak je snel verbrand. Zeker als de zon op z’n hoogste punt staat. Neem dus zonnebrand mee en smeer je goed en regelmatig in. Zeker als je niet van plan bent een petje of iets in die richting te dragen moet je goed opletten dat je gezicht en nek goed ingesmeerd zijn. Met een zonnesteek wil je niet thuiskomen!

 

Strandlaken of een dekentje

Tussen al het lopen, dansen en springen door moet je natuurlijk ook af en toe even kunnen uitrusten. Neem dus een strandlaken of dekentje mee zodat je op iedere ondergrond lekker kunt zitten. Zeker als het gras vol zit en je op asfalt of een andere ondergrond moet zitten is dat ideaal, want zo’n ondergrond wordt behoorlijk warm in de volle zon.

 

Houd geld apart voor iets anders dan bier

Als het zo warm is buiten raak je snel uitgedroogd. Als je dan ook nog een hele dag bier staat te tanken, telt dat alleen maar op. Houd er dus rekening mee dat je ook af en toe iets anders moet drinken om je vochtvoorraden weer aan te vullen. Ook kun je alvast kijken of het festival locaties heeft waar je gratis water kunt halen (wat meestal wel zo is), zoek die dan met regelmaat eventjes op. En vergeet ook niet te eten natuurlijk.

 

Houd toch rekening met regen

Zeker in landen als Nederland is het weer véél te onvoorspelbaar. Neem voor de zekerheid dus toch een poncho mee. Als het dan gaat regenen ben je in ieder geval nog een beetje droog.