Hoe kan je je het best voorbereiden op een avond waarvan je weet dat de alcohol rijkelijk gaat vloeien?

Leg een goede bodem

De eerste voorbereidingen kan je het best overdag al doen, zoals ervoor zorgen dat je een goede bodem in je maag hebt. Eet op de dag genoeg zodat je ’s avonds niet hard hoeft te gaan op een paar crackers en een hap vla, want op die manier duurt jouw avondje uit niet heel lang. Eet echter niet te vet of te veel, want dan kan je maag van streek raken en jouw momentje met die leuke chick of gast verpesten omdat je een barfje moet leggen.

Trek goede schoenen aan

Als je weet dat het een epische avond gaat worden waar je veel gaat dansen lijkt deze tip overbodig, maar toch lijkt de aantrekkingskracht van hakken vaak te groot. Hoe goed je ook mag zijn in het lopen op hakken, met drank begoten dansvloeren met hordes dronken studenten in combinatie met je eigen dronken status is geen goede combinatie met hoge schoenen. Dus hierbij de tip: doe platte schoenen aan, maar als je de verleiding echt niet kan weerstaan, neem dan in ieder geval platte schoenen mee.

Voor lenzendragers: vul alvast het bakje met vloeistof

Er zijn ook kleine dingetjes die je kan doen waar je toekomstige dronken ik je dankbaar voor zal zijn. Zelf doe ik altijd alvast lenzenvloeistof in mijn bakjes, zodat ik de dag erna niet erachter kom dat het bakje toch niet (zo goed) gevuld was en ik een maandlens kan weggooien omdat deze is uitgedroogd. 

RSG dronken avond

Glas water + paracetamol bij je bed

Wat je toekomstige brakke ik erg fijn gaat vinden is als je alvast een glas water naast je bed neerzet voor de ochtend erna met eventueel wat pijnstillers erbij. Dan kan je ’s ochtends beginnen met uitbrakken zonder dat je daar je bed voor hoeft te verlaten.

 

 

 
Rotterdam_SW_Banner_large