De ontgroening bij de studentenvereniging

Het is maar een toneelstukje
Mensen die je beledigen, keihard tegen je schreeuwen en je allerlei gekke opdrachten uit laten voeren… Het kan waarschijnlijk best intimiderend over gaan komen als je dat alles persoonlijk opvat.

Zelf heb ik van veel mensen gehoord dat het heel belangrijk is om te beseffen dat al die studenten tijdens de ontgroening echt een rol aan het spelen zijn. Eigenlijk voeren ze gewoon een toneelstukje op, waarin ze ons als eerstejaars een beetje ‘uittesten’. Dus als iemand je staat te commanderen, stel je dan voor dat dit allemaal één groot toneelstuk is, en speel lekker mee. En houd in je achterhoofd dat je dit allemaal niet te persoonlijk op moet vatten.

 

Niet geven om viezigheid
Tijdens ontgroeningen moet je vaak gekke opdrachten uitvoeren waarbij je behoorlijk vies kan worden. En dan mag je ook nog eens niet douchen. Bah. Om me hierop voor te bereiden neem ik alleen kleding mee die vies mag worden, zodat ik me daar geen zorgen over hoef te maken tijdens de ontgroening. En voor de rest probeer ik er gewoon niet te veel om te geven…

 

Die week gaat vanzelf voorbij
Jij en ik zullen allebei vast momenten hebben dat je je even heel naar voelt tijdens de ontgroening. Momenten waarop je er helemaal klaar mee bent. En dat is begrijpelijk. Maar, probeer in je achterhoofd te houden: die week is zo weer voorbij. Het is even doorbijten, maar over een paar dagen mag je weer lekker úren onder de douche staan, lekker eten en je weer ‘waardig’ voelen!

 

De introductieweek van de studie

Openstaan voor nieuwe contacten
Zelf kan ik helaas maar bij twee dagen van de introductieweek van mijn studie aanwezig zijn. Maar tijdens die twee dagen ga ik wel proberen me volledig open te stellen voor het leren kennen van nieuwe mensen. Je ontmoet immers wel de mensen met wie je de komende jaren gaat werken aan dezelfde studie!

 

Laat het maar komen
Gelukkig is een introductieweek van je studie vooral heel erg leuk. Je gaat alleen maar toffe dingen doen, en in tegenstelling tot de ontgroening zal iedereen vooral ook heel aardig tegen je zijn ;). Laat het dus maar gewoon over je heenkomen wat er allemaal gebeurt, en geniet er lekker van!