Afhankelijk van wat voor persoon je bent krijg je misschien al snel jeukende vingers om alles eens flink op te knappen. Vooral in het voorjaar zie je een hoop jonge mensen door de bouwmarkten in Rotterdam struinen op zoek naar de perfecte plinten en een mooie kleur verf. 

Handen uit de mouwen

Jij zou zomaar een van deze bazen kunnen zijn. Mensen die er niet voor terugdeinzen hun handen eens uit te mouwen te steken om hun eigen persoonlijke wereldje eens wat mooier te maken. Als jij iemand bent die liever achterover hangt en wacht totdat papa eens langs komt op een gaatje in de muur te boren, kan ik je aanraden om eens wat verder op deze site rond te kijken voor andere leuke artikelen. 

Begin klein

Als je een beetje creatief bent, kun je makkelijk een paar leuke projecten voor jezelf opzetten. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een paar foto’s ophangen om te oefenen met de boor. Als je dat onder de knie hebt kun je deze skills toepassen om een paar stevige boekenplanken aan de muur te maken. Er is genoeg te doen, van de plintjes vervangen tot een heel nieuw parket in je kamer leggen. Maar mag dat zomaar? Ik ga dit opsplitsen in twee groepen: de huurders bij particulieren en de huurders bij de grote woningcorporaties.

Huren bij particulieren

Voordat je begint aan een groot project is het altijd handig om het te overleggen met je huisbaas. Zelfs als je niets kapot maakt vinden huisbazen het toch fijn om te weten wat je doet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je klus iets is waardoor de waarde van het pand stijgt of iets wat noodzakelijk is om te kunnen leven. In zo’n geval kan je huisbaas misschien helpen met de klus of de financiële middelen leveren.

Huren bij een woningcorporatie

Blijf in godsnaam van alles in je kamer af! Het maakt niet uit wat voor een supertof idee je hebt voor je kamer, een woningcorporatie heeft er absoluut geen oog voor. Ik heb het al eens meegemaakt dat iemand een heel mooi parket in zijn kamer had gelegd en toen zijn kamer had opgeleverd.
 
Het zag er best gelikt uit maar het was niet precies zoals de kamer afgegeven was dus werd alles op de kosten van die huurder eruit gegooid en vervangen door een afgrijselijk tapijt. Ik zal niet zeggen hoe groot de schade was, maar het totale kostenplaatje telde drie nullen. Ga dus niet zomaar je deur paars verven - tenzij je heel diep in je buidel kunt tasten.
 


Rotterdam_SW_Banner_large